Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, il genelinde 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 00:00'dan itibaren Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkili olacağı tahmin edilmektedir. Bu durumun başta sağlık sorunları olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz sonuçlara yol açabileceği belirtilmektedir.

Bu tür olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı:

  • Başlama: 25 Nisan 2024 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Libya'dan gelen sıcak hava ve toz bulutu konusunda  bugün 16 il için sarı kodlu uyarıda bulunurken, yurdun batı ve iç kesimlerinin toz taşınımı etkisinde olacağını belirtti.

ESKİŞEHİR'E SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak için sarı kodlu uyarı yapıldı.

24 Nisan 2024 Çarşamba günü, son değerlendirmelere göre, ilimiz genelinde toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Eskişehir'de 24 Nisan Hava Durumu Nasıl Olacak? Eskişehir'de 24 Nisan Hava Durumu Nasıl Olacak?