Samsun'da Boğulma Tehlikesi: İki Can Hayatını Kaybetti
Samsun'un Atakum ilçesinde yaşanan trajik olayda, 17 yaşındaki Emir Ulaş Usta, denizde kaybolduktan sonra hastanede hayatını kaybetti. Olay, saat 17.30 sıralarında Yeşilyurt Mahallesi sahilinde gerçekleşti.
Olayın Gelişimi
Edinilen bilgilere göre, Emir Ulaş Usta (17) denizde yüzerken bir anda kayboldu. Durumu fark eden 42 yaşındaki yeğeni Hasan Voyvat, Emir'i kurtarmak için denize atladı. Ancak, bu sırada Hasan Voyvat da boğulma tehlikesi geçirdi.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Hasan Voyvat'ı bilinci kapalı halde denizden çıkardı ve acil müdahale gerçekleştirdi. Aynı zamanda, Emir Ulaş Usta'nın da denizde olduğu bilgisi alındı. Deniz polisi ve cankurtaranlar hemen arama çalışması başlattı.
Yapılan arama çalışmalarında Emir Ulaş Usta, bilinci kapalı bir şekilde bulundu ve ambulansla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, maalesef her iki genç de hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Cenazeler Adli Tıp Kurumu'na Gönderildi
Yaşanan bu üzücü olayın ardından, Hasan Voyvat ve Emir Ulaş Usta'nın cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığına gönderildi. Olayın ardından bölgedeki vatandaşlar ve yetkililer, deniz güvenliğinin önemine dikkat çekti.





