Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Küçük Tepe mezrası sakinleri, DEDAŞ’a sık tekrar eden başvurularına rağmen herhangi bir sonuç elde edemeyince sokak lambalarını kendileri tamir etmeye karar verdiler.
Uzun bir süre, arızalı sokak lambalarının onarılmasını bekleyen köylüler, DEDAŞ’ın ilgisizliğinden dolayı harekete geçmek zorunda kaldılar. Konuya dair yapılan açıklamalarda, geceleri karanlık sokakların güvenlik riskleri doğurduğu ve günlük hayatı olumsuz etkilediği ifade ediliyor. Arızalı lambaları onarmak için direklere tırmanarak bu duruma çözüm üreten köy sakinleri, “Birçok defa DEDAŞ’a başvuruda bulunduk fakat kimse gelmedi. Sonunda bu sorunla başa çıkmak için biz devreye girdik” diye belirtti.
Ayrıca yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, bir daha benzer sorunların yaşanmaması adına sokak aydınlatma sistemlerinin düzenli bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini vurguladılar. “Güvenlik önlemlerini almadan tehlikeye atıldık, fakat bu son bulmalı” diyen köylüler, yaşadıkları zorlukların gündeme gelmesinin ardından yetkililerin en kısa zamanda harekete geçmesini umut ediyorlar.