Muğla İtfaiyesi, Yangın Güvenliği Denetimlerini Sürdürüyor ve Eğitime Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yangın güvenliği denetimlerini sürdürerek 2014’ten bu yana 12 bin 336 işletmeyi kontrol etti. Ekipler, yangın önlemleri eğitimi veriyor, Gönüllü İtfaiyecilik programıyla da 96 kişiyi eğitti. Başkan Ahmet Aras, yangın riskini azaltmayı hedeflediklerini vurguladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yangın güvenliği denetimlerini sürdürerek 2014'ten bu

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, il genelinde konaklama tesisleri ile akaryakıt ve LPG satış istasyonları, marinalar, tersaneler, yat bakım yerleri ve umuma açık eğlence mekanlarında yangın güvenliği denetimlerini kesintisiz gerçekleştiriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri, yangın riskini azaltmak amacıyla sürekli olarak eğitim, denetim ve önleyici faaliyetlerde bulunuyor. İtfaiye ekipleri, sorumluluk alanlarındaki başta konaklama tesisleri olmak üzere akaryakıt ve LPG istasyonları, marinası, tersaneleri, yat bakım yerleri ve eğlence alanları gibi farklı işletmelerde denetimler yapıyor. 2014 yılından bu yana 12,336 işletme denetimden geçirildi. 2024 yılı içerisinde baca yangınlarını önlemek adına 1,466 baca ve yağlı kanal denetimi gerçekleştirilecek. 2014’ten bu yana ise toplamda 8,335 baca ve yağlı kanal denetimi yapıldı.

Aynı zamanda, 2024 yılı içinde 1,201 işletmeye yangın önlemlerinin yeterli olduğuna dair itfaiye raporu düzenlendi. 2017 yılından bu yana, yapı ruhsatı verme yetkisine sahip idareler ve proje sorumlularının talepleri doğrultusunda toplam 1,736 işletmeye proje uygunluk görüşü sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, denetim sırasında yangın güvenlik ekipmanlarının detaylı kontrollerini gerçekleştirdi. Yangın dolaplarındaki hortumlar, vanalar ve diğer ekipmanların işlevselliğini inceleyen ekipler, yangın pompalarının periyodik bakımlarını, yangın söndürme tüplerinin doluluk ve kullanım sürelerini kontrol etti.

Büyükşehir İtfaiyesi, yangın önleme alanında teknik ve idareci personelinin konaklama tesislerinde yangın güvenlik önlemlerine yönelik olarak, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde hem il içi hem de il dışındaki seminerlere, toplantılara, çalıştaylara ve sempozyumlara katılarak Muğla’nın turizm potansiyeli dolayısıyla edindiği tecrübeleri paylaşıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yangınlarla mücadelede 2014 yılından bu yana 339,497 vatandaşa temel yangın güvenliği eğitimi verdi. 2024 yılı içinde 40,927 vatandaşa eğitim sunuldu. Kırsal alanlardaki 93 okulda 7,843 öğrenciye yangın eğitimi verildi. Eğitimin yanı sıra, kırsal alanlarda ve okullarda düzenlenen tatbikatlarla, vatandaşların afet durumlarına hazırlıklı olmaları ve bilinçli davranmaları amaçlanıyor. 2022’de başlatılan Gönüllü İtfaiyecilik eğitim programı ile de acil durumlarda mücadele yeteneklerini artıran Büyükşehir Belediyesi, şu ana kadar 96 kişiye gönüllü itfaiyecilik eğitimi vererek belgelerini düzenledi.

“Yangınlar için önleyici önlemler almaya devam edeceğiz” diyen Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın %68 ormanla kaplı olup turizm kenti olmasının, özellikle yaz aylarında yangın riskini artırdığını ifade etti. Yangınların başlaması durumunda kontrol altına alınmasının zorluğuna dikkat çeken Aras, “Bu bağlamda, itfaiye birimimizi güçlendiriyor, halkımıza eğitimler veriyor ve ticari alanlarda düzenli denetimler yaparak yangınlardan doğabilecek can ve mal kayıplarını minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Amacımız Muğla’nın eşsiz doğasını koruyarak gelecek nesillere taşımak ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaktır. Bu doğrultuda, yangınlara karşı gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.