Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni hizmete sunulan Bandırma Gençlik Merkezi, gençler tarafından beğenildi. Modern ve konforlu bir aile ortamında tasarlanan merkez, günde yaklaşık 200 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Öğrenciler, burada ders çalışırken ücretsiz internet ve kütüphane imkanlarından da faydalanabiliyor.
Balıkesirli gençlerin sosyal yaşamlarını ve ücretsiz hizmet alabilecekleri alanları arttırmayı amaçlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın başlattığı projeyle yenilenen Bandırma Gençlik Merkezi, haftanın her günü öğrencilere kapılarını açarak destek olmaktadır. TYT, AYT ve LGS hazırlık sürecindeki öğrenciler, ders çalışmak için burayı tercih ediyor ve ücretsiz internet ile kütüphaneden yararlanabiliyor.
Bandırma Gençlik Merkezi’ne olan yoğun ilginin farkında olan Danışman Aysun Batmaz, “Öğrencilerimize ücretsiz internet, çay ve kahve sunuyoruz. Burada onlar için rahat bir aile havası yaratmaya gayret ediyoruz” dedi.
Merkezi ders çalışma yeri olarak seçtiğini ifade eden öğrenci Simay Kurnaz, “Evde bulamadığım çalışma ortamını burada buluyorum. Çok verimli geçiyor. Burada bir süre geçerek test çözüyorum. Gerçekten ihtiyacımız olan bir yerdi, burası sayesinde rahatça ders çalışabiliyoruz” şeklinde konuştu.
Hizmetlerden oldukça memnun olduğunu belirten Efe Enes Önder, “Her gün buradayım. Haftanın yedi günü, on iki saat boyunca merkezdeyim. Evde ya da dışarıda çalışamayanlar için harika bir yer. Kız öğrenciler için akşam 23.00’e kadar güvenlik desteği olması güzel bir avantaj. Aile gibi bir ortam var. Bu imkânı sunduğu için Balıkesir Büyükşehir Belediye’sine teşekkürler” dedi.
Kardelen Mumyakmaz, “Açıldığı günden beri ders çalışmak için geliyorum. Burada yalnız başıma saat 23.00’e kadar ders çalışmayı başardığım günler oldu. Ücretsiz internet, çay ve kahve hizmetleri ile konforlu çalışma alanları mevcut. Her gün sabah 09.00’da buraya geliyorum. Bizlere böyle bir hizmet sundukları için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürler” açıklamasında bulundu.
Mehmet Ali Bostan ise, “Bandırma’da daha önce böyle bir imkân yoktu. Arkadaşlarla burayı keşfettikten sonra zamanımızı burada geçiriyoruz. Gayet hoş. Çay, kahve ve internet mevcut. Evimiz gibi. Giriş çıkışlar ücretsiz, sabah 09.00’da açılıp gece 23.00’de kapanıyor. Gerçekten harika bir yer. Bu imkânları sundukları için belediyemize minnettarız” dedi.