Bursa’da Başkan Bozbey, Milletvekilleriyle Kentin Geleceğini Görüşerek İşbirliği Vurgusu Yaptı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türk Parlamenterler Birliği Bursa Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda Bursa’nın sorunları ve 2050 vizyonu ele alınırken, Bozbey, iş birliğiyle tüm sorunların çözülebileceğini vurguladı ve işletmelere vergilerini Bursa’da ödemeleri çağrısında bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türk Parlamenterler Birliği Bursa

Bursa’da düzenlenen toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türk Parlamenterler Birliği Bursa Şubesi’nde görev almış olan eski ve yeni Bursa milletvekilleri ile bakanlarla bir araya geldi. Toplantı, Bursa’nın mevcut meselelerini ve geleceğe dair stratejilerini kapsamlı bir şekilde değerlendirdi. Başkan Bozbey, “Birlikte hareket ettiğimiz sürece, Bursa’da aşamayacağımız bir problem kalmayacaktır” diye konuştu.

Başkan Bozbey, her zaman daha yaşanabilir bir Bursa için çeşitli paydaşlarla etkileşim sağlayarak ortak düşünce oluşturmanın önemini vurguladı. Geçmiş dönemlerde görev yapmış olan bakanlar ve milletvekilleri ile birlikte, şu anki Bursa temsilcilerinin katıldığı bu toplantıda, Bursa’nın geleceği için güç birliği yapma çağrısında bulunuldu.

“Birlikte çalışmalıyız” mesajı veren Bozbey, merkezi hükümetin başlattığı ve aksayan ya da henüz başlamayan projelerin Bursalılar açısından büyük bir beklenti oluşturduğuna değindi. Bursa’nın 2050 hedeflerine ulaşabilmesi için detaylı planlama sürecini titizlikle yürüttüklerini belirten Bozbey, kaynakların etkin kullanımının büyük önem arz ettiğini vurguladı. “Herkesin bu kente katkı sunma isteği bizim için çok kıymetli. Bursa’nın kalkınması için birlikte çaba harcamalı, yatırımları şehrimize çekmeliyiz” dedi.

Başkan Bozbey aynı zamanda bazı işletmelerin vergilerini Bursa dışında ödemesinin yarattığı gelir kaybına dikkat çekti ve işletmelerden vergilerini Bursa’da ödemeleri yönünde çağrı yaptı. “Bu şehirde faaliyet gösteren firmaların, kaynaklarını Bursa için harcaması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için birlikteliğe ihtiyaç olduğunu belirten Bozbey, “Bursa, hepimizin ortak değeri. Birlikte çalışarak, yarım kalan projeleri tamamlayabilir ve halkımızın hayatına değer katacak yatırımları hayata geçirebiliriz” dedi. Başkan Bozbey’in sunumunun ardından vekiller de düşüncelerini ifade ederek, Bursa’nın geleceği için bir arada çalışma mesajı verdiler.