Konya Sanayi Odası Başkanı Büyükeğen, Konyalı sanayicilerin taleplerini EKK toplantısında bakanlarla paylaştı

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a Konyalı sanayicilerin taleplerini içeren 25 maddelik raporu sundu. Büyükeğen, şehrin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak desteklerin önemine dikkat çekti.

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’da düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında Konyalı sanayicilerin ihtiyaçlarını ve taleplerini içeren 25 maddelik bir raporu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile EKK üyelerine sundu. Büyükeğen, bu taleplerin şehrin ekonomik gelişimi ve sanayi sektörünün ilerlemesi açısından son derece kritik olduğunu vurguladı.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile İthalat Genel Müdürü Mehmet Azgın gibi isimler yer aldı. Başkan Büyükeğen, sanayicilerin karşılaştığı zorluklar, istekler ve öneriler hakkında detaylı bilgi vererek, “Sanayicilerimizden aldığımız talepler arasında, Konya’nın demir yolu altyapısının iyileştirilmesi, uçak seferlerinin çoğaltılması, yabancı işgücünün yasal istihdamı, mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve ağır sanayi sektöründeki personel bulma zorlukları gibi maddeler yer alıyor. Ayrıca, Ar-Ge ve tasarım merkezleri için teşvik sistemlerinin oluşturulması, KDV muafiyetinin genişletilmesi, enerji verimliliği uygulamalarında destek alınması ve Rusya’ya yapılan ihracatla ilgili sorunlar da yer alan konulardır. Bu noktada Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve bakanlardan destek talep ettik” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Büyükeğen, Konya’nın “İlçelerle Birlikte Topyekun Kalkınma Stratejisi”ne de destek istedi. Cumhurbaşkanı Yılmaz ve diğer bakanlara, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından hazırlanan ‘Konya İçin Yeni Bir Kalkınma Stratejisi Araştırması’nı sunan Büyükeğen, “Şehrimizin kalkınma planının, ilçelerle beraber bütüncül bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Yapılan araştırma, ilçelerin de dahil olduğu geniş bir kalkınma stratejisinin önemini ortaya koyuyor. Şehir merkezinde 12 organize sanayi bölgesinden 2’sinin dolmuş olduğunu, fakat ilçelerdeki OSB’lerin hala yatırımcı beklediğini belirtiyoruz. Bu yeni strateji, sadece ilçeler için değil, tüm şehrimiz için büyük faydalar sağlayacaktır. Bu konudaki taleplerimizi de Bakan Yılmaz ve diğer bakanlıklara ilettik” şeklinde açıklamada bulundu.