Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, 24-25 Ocak 2025 tarihlerinde gerçekleştirdiği operasyonlarla önemli miktarda silah ve uyuşturucu madde ele geçirdi.
İlk operasyonda, Marmaraereğlisi’nde bulunan Sultanköy Mahallesi’nde, İ.A. ve M.E.Y. üzerinde yapılan aramada iki adet kuru sıkı tabanca bulundu. Diğer bir operasyonda ise 25 Ocak 2025 tarihinde Çerkezköy Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi’nde, C.G.’nin kullandığı araçta yapılan incelemelerde 1 kuru sıkı tabanca, 1 şarjör, 48 fişek, 1 av tüfeği, 1 şarjör ve 9 kartuş tespit edildi.
24 Ocak 2025 tarihinde Süleymanpaşa İlçesi Husunlu Mahallesi’nde yapılan operasyonda, Ö.T.’nin üstünde 10 gram metamfetamin ile 1 uyuşturucu madde kullanım aparatı ele geçirildi. Ayrıca, 25 Ocak 2025 tarihinde aynı ilçedeki Sultanköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen başka bir operasyonda K.G. ve Ö.T.’nin üst aramasında 115 gram bonzai madde tespit edildi.
Yetkililer, bu ele geçirilen malzemelerin yasadışı işler için kullanıldığını ifade ederek, operasyonların sürdürüleceğini bildirdi.