Bartın’da sahte belgelerle ilgili yapılan operasyonda 17 kişi adliye binasına sevk edildi.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Bartın İl Emniyet Müdürlüğü’nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde gözaltına alınan 17 kişi, adliyeye çıkarıldı.
Soruşturma çerçevesinde, gözaltındaki şahısların kamu ve özel sektörde nüfuz sahibi oldukları izlenimini yaratarak usulsüz sağlık raporlarıyla emeklilik işlemleri gerçekleştirdikleri ve sahte sağlık belgeleri aracılığıyla ÖTV indiriminden faydalandıkları belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin işe yerleştirme vaadiyle haksız kazanç sağladığı da tespit edildi.
Gözaltına alınan şahısların “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu öğrenildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen zanlıların, savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor.