Cevdet Yılmaz: Enflasyonu Düşürmekle Büyümeyi Kalıcı Hale Getiriyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ardahan’da yaptığı açıklamada enflasyonun geçen yıl yüzde 75’ten, yılsonunda yüzde 44’e düşürüldüğünü, 2025’te tek haneli rakamları hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, 2023 yılında 262 milyar dolarla tarihinin en yüksek ihracatını gerçekleştirdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ardahan'da yaptığı açıklamada enflasyonun geçen yıl

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla olan mücadelelerinin kararlılıkla devam ettiğini belirterek, “Geçen yıl mayıs ayında yüzde 75’e kadar yükselen enflasyonu, bu yılın sonuna kadar yüzde 44 seviyesine indirdik. Önümüzdeki kısa zaman içinde enflasyonu yüzde 40’ın altına çekmeyi ve yıl bitiminde 20’li rakamlara düşürmeyi planlıyoruz” dedi.

Yılmaz, AK Parti’nin Ardahan’da düzenlenen 8. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, partinin her zaman toplumun ihtiyaç ve beklentilerine uygun politikalar üreterek istikrardan yana olduğunu dile getirdi. Düşük enflasyonun sürdürülebilir büyüme için kritik olduğu vurgulayan Yılmaz, “Fiyat istikrarı yatırım ortamını iyileştirip ekonomik öngörülebilirliği artıracaktır. Daha önceki hızlı büyüme dönemlerimiz, düşük enflasyon zamanlarına denk geliyor. Bu nedenle, enflasyonu düşürmek, büyümeyi kalıcı hale getirmek demektir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, 2023 yılında 262 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek, tarihi bir başarıya imza attıklarını ifade eden Yılmaz, “Mali politikalarımızla kamu harcamalarının verimliliğini artırıyor, vergi sistemini daha adil hale getiriyoruz. Tüm sektörlerde rekabeti ve verimliliği artıracak yapısal reformlar gerçekleştiriyoruz. Turizm gelirlerimiz bu yıl 60 milyar dolara ulaştı ve cari açık, geçen yılki yüzde 4 seviyesinden, bu yıl yüzde 1 altında bir seviyeye düştü. Merkez Bankası rezervleri 167 milyar dolara çıkarken, Türkiye dışsal şoklara karşı daha dayanıklı hale geldi. 2024 yılı itibarıyla, ülkemizdeki toplam istihdam 32 milyon 748 bine ulaşacak ve işsizlik oranı tek hanelerde kalmaya devam edecektir” diye ekledi. Yılmaz ayrıca, tarımsal üretimi artıracak sulama projelerine yatırım yapıldığını ve sosyal konut projeleri ile de konut fiyatlarının dengelemeyi amaçladıklarını belirtti.