Japon Ashinaga Kuruluşu, Türkiye’de Eğitim Alacak Öğrenci Sayısını Artırmayı Amaçlıyor

Japon yardım kuruluşu Ashinaga, KO-MEK’i ziyaret ederek 2026’dan itibaren daha fazla öğrenciyi Türkiye’ye göndermeyi hedefliyor. Ryoko Manabe, KO-MEK’te Türkçe öğrenirken, Türk ve Japon kültürlerini tanıtıyor. Ashinaga, 1999’dan bu yana ihtiyaç sahibi öğrencilere burs ve destek sunuyor.

Japon yardım kuruluşu Ashinaga, KO-MEK’i ziyaret ederek 2026'dan itibaren daha

Japonya merkezli Ashinaga yardım kuruluşunun temsilcileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) ile bir araya gelerek Türk topraklarında okumak isteyen öğrencilere yönelik yeni hedeflerini duyurdu.

Gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında, Ashinaga temsilcileri KO-MEK’ten haberdar olmasını sağlayan desteklenen öğrencilerinden Ryoko Manabe aracılığıyla, 2026 yılından itibaren Türkiye’ye daha fazla öğrenci göndermeyi planladıklarını dile getirdi. Böylece KO-MEK’in sunduğu eğitim imkanlarından daha fazla öğrencinin yararlanmasının hedeflendiği belirtildi.

KO-MEK’te eğitim gören Ryoko Manabe, hem Türk kültürünü öğrenmekte hem de kendi kültürünü tanıtmaktadır. Türkçe A2 seviyesinde dil eğitimi alan Manabe, KO-MEK Mimar Sinan Kurs Merkezi’nde Gülser Özcan’dan Japonca dersleri almakta ve Türk öğrencilerin Japonca öğrenimine katkı sağlamaktadır. Ayrıca, KO-MEK Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) bünyesinde düzenlenen Japon kültürü derslerine guest speaker olarak katılarak, katılımcılara Japon kültürü hakkında bilgi sunmaktadır.

Ashinaga, Türkiye ile olan bağlantısına 1999 Gölcük Depremi sırasında Kocaeli Üniversitesi’yle iş birliği yaparak başlamıştı. Anne ve babasını kaybedip maddi zorluklar yaşayan başarılı öğrenciler için burs sağlayan bu uluslararası yardım kuruluşu; eğitim, psikolojik ve sosyolojik desteklerle, öğrencilerin hayat mücadelesinde onlara yardımcı olmaktadır.