Medicana İzmir Hastanesi’nde Dünya Kanser Günü’ne özel seramik atölyesi gerçekleştirildi

Dünya Kanser Günü kapsamında Medicana International İzmir Hastanesi’nde gerçekleştirilen seramik atölyesinde onkoloji hastaları bir araya gelerek moral buldu. Uzm. Dr. Murat Keser, erken teşhisin önemine dikkat çekerek çeşitli tedavi yöntemlerinin umut vadettiğini vurguladı. Kanser tedavisindeki dijital dönüşüm ve sağlık kontrollerinin, toplumunu bilinçlendirmede büyük rolü olduğunu belirtti.

Dünya Kanser Günü kapsamında Medicana International İzmir Hastanesi'nde gerçekleştirilen seramik

4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla Medicana International İzmir Hastanesi, onkoloji hastalarına yönelik bir seramik atölyesi düzenledi. Etkinlikte, hastalar seramik yaparak keyifli anlar geçirdi. Medicana Sağlık Grubu Medikal Onkoloji uzmanlarından Dr. Murat Keser, kanser türlerinin büyük bir kısmının erken teşhisinin düzenli taramalarla mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca, genetik araştırmalar, immünoterapiler ve kişiye özel tedavi yöntemlerinin kanser tedavisinde umut verici gelişmeler olduğuna dikkat çekti.

Medicana International İzmir Hastanesi, kanser hastalarına sanatın iyileştirici yönünü sunarak 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nü kutladı. Seramik atölyesinde hastalar, birlikte vakit geçirmenin ve yeni beceriler edinmenin önemini vurguladı. “Bu etkinlik, moral kaynağımız oldu. Bize bu fırsatı verdikleri için hastane yetkililerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular. 4 Şubat’ın, kanserin erken teşhis ve tedavisinin önemine işaret ettiğini belirten Dr. Keser, kanserin yalnızca bireysel bir sağlık problemi değil, aynı zamanda toplumların genel yapısını etkileyen büyük bir sağlık krizi olduğunu ifade etti. Her yıl milyonlarca insan kanser tanısı alırken, 2050 yılında bu rakamın yaklaşık 40 milyon olacağı öngörülüyor.

Kanser tedavisinde erken teşhisin önemine değinen Dr. Keser, düzenli sağlık kontrollerinin kanserin tedavi edilebilirliğini artıracağını, özellikle yaygın kanser türlerinde erken teşhis ile yaşam kalitesinin yükseldiğini belirtti. Sağlık politikalarının bu yönde geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Dr. Keser, dünyada düzenlenen farkındalık kampanyalarının halkın kanser konusundaki farkındalığını artırdığını ve bireylerin yaşam tarzlarını gözden geçirmelerine yardımcı olabileceğini söyledi.

Ayrıca, dijital çözümlerin kanserle mücadeledeki rolüne de dikkat çeken Dr. Keser, genetik araştırmalar ve tele-tıp uygulamalarının gelecekteki tedavi yöntemleri üzerindeki etkilerine değindi. Kişiselleştirilmiş tıbbın yaygınlaşması ve yaşam tarzı değişikliklerinin toplumda benimsenmesi ile kanserle savaşta yeni bir döneme girmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. “Sağlıklı yaşam tercihleri yapmak ve düzenli sağlık kontrolleri yaptırmak, kanseri önlemenin anahtarıdır” dedi.