Bursa Büyükşehir Belediyesi, bilim meraklıları için düzenlediği ‘Gökyüzü Gözlem Şenliği’nde, katılımcıların Güneş, gezegenler ve Ay’ı profesyonel teleskoplarla gözlemlemesini sağladı.
Gelecek nesillere bilimin önemini aşılamak ve teorik bilgilerin pratiğe dökülmesi adına çeşitli etkinlikler düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu kez “Gezegenler Geçidi – Gökyüzü Gözlem Şenliği” ile bilime ilgi duyanlara harika bir deneyim sundu. Hüdavendigar Kent Parkı’nda gerçekleştirilen şenlik, bilimseverlerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Katılımcılar, profesyonel teleskoplar vasıtasıyla Güneş, Satürn, Venüs, Ay, Jüpiter ve Mars’ı gözlemleme fırsatı elde etti. Samanyolu hakkında bilgi sahibi olma şansı bulan Bursalılar, güneş teleskobu aracılığıyla Güneş’in yüzeyindeki patlamaları ve lekeleri inceledi. Ayrıca, Bursa’nın astro fotoğrafçıları Uğur İkizler ve Şener Şanlı’ya ait fotoğrafların sergilendiği bölüm de dikkat çekti. Etkinlikte katılımcılara gözlemledikleri gök cisimlerine ait rozetler dağıtıldı.
Bursa Bilim Teknoloji Merkezi Planetaryum Sorumlusu Yener Yalçın, etkinliğe katılan çok sayıda kişi ile birlikte tüm gezegenleri gözlemlediklerini belirtti. Yalçın, “Ay ve Venüs ile başlayarak, sırayla Satürn, Jüpiter ve Mars’ı inceledik. Neptün ve Uranüs çıplak gözle görülemediği için onlara ulaşamadık, fakat diğer gezegenleri gözlemledik. Bursalıları bilimin heyecanıyla bir araya getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.