Atatürk Üniversitesi’nden TÜBİTAK Destekli İki Önemli Proje Gerçekleştirildi

Atatürk Üniversitesi, 1001 Programı kapsamında iki önemli projeye destek aldı. Prof. Dr. Betül Güzeldir ve Dr. Sefa Uçar’ın projeleri, TÜBİTAK tarafından onaylandı. Rektör Ahmet Hacımüftüoğlu, projelerin üniversitenin araştırma kapasitesini güçlendireceğini belirtti. Akademisyenler, başarılarını da rektörle paylaştı.

Atatürk Üniversitesi, 1001 Programı kapsamında iki önemli projeye destek aldı.

Atatürk Üniversitesi, güçlü altyapısı ve geniş akademik kadrosu ile ülkemizin önemli bilim merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemeyi sürdürüyor. Bu çerçevede gerçekleştirdiği projelerle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye değer bulundu.

TÜBİTAK’ın 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’nda, Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden Prof. Dr. Betül Güzeldir’in “Pld Tekniği ile Seryum Oksit Tek Kristal İnce Filmlerin Büyütülmesi, İnce Film Transistör Fabrikasyonu ve Testleri” isimli projeye ve Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Sefa Uçar’ın “Doymuş Benzenoid Heterohalkalı Bileşiklerin İzosiyanürik Asitler ile Regioselektif Yükseltgenmesi ve Halojenlenmesi” adlı projesine destek verildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu ve Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Burmaoğlu, başarılı öğretim üyelerini makamında ağırlayarak tebrik etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu da bu projelerin, üniversitenin yenilikçi yaklaşımlarına katkı sunduğunu belirterek Güzeldir ve Uçar’ı tebrik etti. Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesi’nin bilimsel araştırma kapasitesinin ve yenilikçi anlayışının altını çizerek, desteklenen projelerin üniversitenin araştırma kültürüne katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, projelerin elde edilen başarıları ve bunun üniversite için taşıdığı önemi vurgulayan Hacımüftüoğlu, “TÜBİTAK 1001 Programında desteklenen projeler, üniversitemizdeki bilim insanlarının yerel ve global alanda tanınmalarını sağlamak adına önemlidir” dedi. Ayrıca, bilimsel çalışmaları topluma kazandırma gayretinde olduklarını belirterek, desteklenen akademisyenlere çalışmalarında başarılar diledi.