Sultangazi’de Gecekondu Yangını, Bir İş Yerine Sıçradı: Olay Anı Kameralara Yansıdı

İstanbul Sultangazi’de boş bir gecekondu nedeniyle çıkan yangın, yanındaki reklam tabelası atölyesine sıçradı. İtfaiye ekipleri, yangını bir saat içinde kontrol altına alarak söndürdü. Olayda can kaybı yok, ancak maddi hasar meydana geldi. Yangının nedeni araştırılıyor.

İstanbul Sultangazi'de boş bir gecekondu nedeniyle çıkan yangın, yanındaki reklam

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bir gecekondu yangını, bitişiğindeki bir iş yerine sıçradı. Yangının söndürülmesi sırasında yaşananlar, bir cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.

Olay, akşam saatlerinde Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi, 1502 sokakta gerçekleşti. Boş durumda bulunan bir gecekondu, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı alev aldı. Yangın, gecekondunun yanındaki reklam tabelası üretim atölyesine ulaştı. Alevler hızla büyüyerek hem gecekonduyu hem de atölyeyi sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri geldi. Polis, sokakta güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri yangına müdahaleye başladı. Yaklaşık bir saat süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, hem iş yerinde hem de gecekonduda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldı.