Bingöl’de 6 Şubat Depremleri İçin Anma Programı Düzenlendi

Bingöl’de düzenlenen anma programlarında, 6 Şubat 2023’teki depremlerde hayatını kaybedenler için dualar edildi. Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, deprem felaketinin bilançosunu paylaştı ve yardımların devam ettiğini belirtti.

Bingöl'de düzenlenen anma programlarında, 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybedenler

Bingöl’de, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerde hayatını kaybedenler için anma etkinlikleri düzenlendi.

Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla gerçekleşen anma programları ilçede bir dizi etkinlikle hayata geçirildi. Etkinliklerin ilki, Ulu Camii’nde sabah namazının ardından gerçekleştirilen mevlit oldu. Hayatını kaybedenlerin anısına yapılan duaların ardından, Bingöl İl Müftülüğü tarafından organize edilen etkinliğe, Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Programın ardından Kızılay, lokum ve çorba dağıtımında bulundu.

Ardından, şehir mezarlığında bir ziyaret gerçekleştirildi. Vali Usta ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın katılımıyla yapılan ziyarette, 6 Şubat depreminde Adana’da yaşamını yitiren ve Bingöl’de defin edilen Bayındır ailesinin mezarları ziyaret edildi, karanfiller bırakıldı ve dualar okundu. Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileten Vali Usta, “Allah, milletimize böyle acılar yaşatmasın. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

6 Şubat Anma Programı çerçevesinde, valilik toplantı salonunda basın bilgilendirme toplantısı da yapıldı. Vali Usta, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremin etkilerinden bahsederek, “Bu ciddi felakette 11 ilimiz, 124 ilçemiz ve 6 bin 929 köy ile mahallemiz büyük hasar aldı. 53 bin 537 can kaybı yaşandı, 107 bin 213 kişi yaralandı. Arama-kurtarma çalışmaları için 93 ülkeden toplam 650 bin personel görevlendirildi” ifadelerinde bulundu.

Yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Usta, “Deprem bölgesine toplamda 222 tır, 68 kamyon, 11 kamyonet ve 144 pikap ile 3 bin 681 personel, 480 hizmet aracı, 84 iş makinesi, 30 ambulans ve çeşitli arama kurtarma araçları sevk edildi. İlimizde yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda fiziksel olarak yıkılacak ve hasar gören yapıların oranı %92 olarak belirlendi. Konutların yapımı ile ilgili çalışmalar devam etmekte ve toplam nakdi yardım miktarı 240.218.500,00 TL’ye ulaşmıştır. Ocak 2025 itibarıyla 786 aileye aylık kira yardımı da sağlanmaktadır” dedi.