Anadolu Üniversitesi’nde Toplumsal Katkı Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Anadolu Üniversitesi, toplumsal katkı çalışmalarını değerlendirmek amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Deniz Taşcı, sürdürülebilir projelerin önemine vurgu yaparak bu faaliyetlerin görünür hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Doç. Dr. Hale Gamze Ağalar ve Doç. Dr. Meltem Özten Anay, toplumsal sorunlara çözüm bulmak için paydaşlarla işbirliğine dikkat çekti.

Anadolu Üniversitesi, toplumsal katkı çalışmalarını değerlendirmek amacıyla bir bilgilendirme toplantısı

Anadolu Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü, ‘Toplumsal Katkı Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısı’nı Öğrenci Merkezi Nasreddin Hoca Salonu’nda düzenledi. Etkinlikte, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Deniz Taşcı, üniversitenin sunduğu toplumsal katkıların önemine dikkat çekerek, Anadolu Üniversitesi’nin bu alandaki öncü konumunu vurguladı. Taşcı, “Toplumsal faaliyetlerimizin sistematik olarak kayda geçirilip daha görünür hale gelmesi gerekiyor. Mevcut çalışmalarımızın kapsamını belirleyerek veri olarak izlemek ve bu verileri birim iç değerlendirme raporlarına dahil etmek büyük bir önem arz ediyor. Eğitim ve öğretim faaliyetleri de dahil olmak üzere, toplumsal katkıya dönüşen numerous faaliyetlerimiz mevcut. Hedefimiz, bu çalışmaların ölçümlenebilir ve sürdürülebilir olmasını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Toplantının bir diğer konuşmacısı olan Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Dr. Hale Gamze Ağalar, üniversitedeki mevcut toplumsal katkı durumu ile ilgili değerlendirmeler yapacaklarını belirtti. Ağalar, “Akademik ve idari birimlerimizdeki toplumsal katkı birim temsilcileri ile düzenlediğimiz eğitim toplantısında, üniversitemizdeki etkinliklerin hangi toplumsal katkıları sağladığını ve bu katkıların kriterlerini tartışacağız.” dedi.

Toplumsal Katkı Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Meltem Özten Anay ise, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na uygun olarak yürütülen çalışmaların önemini dile getirerek, “Toplumla etkileşim içinde olarak, sosyal sorunlara çözüm üretme gücünü paydaşlardan alıyoruz. Bu sayede, toplumsal sorunlara yönelik pratik çözümler geliştirme aşamasına geliyoruz.” dedi.

Son olarak, Toplumsal Katkı Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Rabia Taş da, üniversitedeki projelerde verilerin takip edilmesinin güçlüğüne dikkat çekerek, “Amacımız bu çalışmaların takibini yaparak görünür hale getirmek.” ifadelerini kullandı. Toplantı, akademik ve idari birim temsilcilerinin katılımıyla karşılıklı fikir alışverişi ve soru-cevap bölümüyle sona erdi. Programa, üniversitenin çeşitli birimlerinden temsilciler de iştirak etti.