MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, Malatya’daki toplantıda deprem sonrası durum ve ekonomik sorunları değerlendirdi

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Malatya’da düzenlenen “Üye Hasbihal” programında, deprem sonrası süreç ve ekonomi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonun gerilediğini vurgulayan Asmalı, bağımsız ekonomik yapının önemine dikkat çekti. MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin ise depremle mücadelede destekten bahsetti.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Malatya'da düzenlenen "Üye Hasbihal" programında,

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Malatya’da gerçekleştirilen “Üye Hasbihal” etkinliğine katıldı. MÜSİAD Malatya Şubesi’nde yapılan buluşmada, deprem sonrası yaşanan gelişmeler ve Türkiye’nin ekonomik durumu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının açılışında MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, 12 Ocak 2023 tarihinde göreve geldikleri günden bu yana depreme karşı etkin mücadele yürüttüklerini ifade etti. Akçin, “Genel Başkanımız ve diğer şube başkanlarımızdan sürekli destek gördük. Problemlerimize anında çözümler sunularak taleplerimiz karşılandı. Kendilerine minnettarız” şeklinde konuştu.

“Bağımsız bir ekonomik yapı şart”

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, derneğin Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, 84 ülkede 99 irtibat noktası ve 14 bin üye ile büyük bir ekonomik yapı oluşturduklarının altını çizdi. Asmalı, artan jeopolitik risklere dikkat çekerek, “Tam anlamıyla bağımsız ekonomik bir yapıya ulaşmalıyız. Eğer başkalarına bağımlı kalırsak parçalanırız. Şu an, küresel güçlerin kırmızı çizgilerini ihlal ettiği bir süreçten geçiyoruz” dedi.

“Enflasyonla mücadelede umut verici gelişmeler var”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in birkaç ay önce MÜSİAD Genel Merkezi’ni ziyaret ettiğini hatırlatan Asmalı, ekonomi programının sonuçlarını değerlendirdi. Türkiye’nin döviz rezervlerinde artış olduğunu ve işsizlik oranının tek hanelere gerilediğini belirten Asmalı, enflasyonun en büyük sorun olmaya devam ettiğini kaydetti.

“Asmalı, geçen yıl enflasyon oranının yüzde 44 seviyesinde kapandığını, 2024 Mayıs ayında ise bu oranın yüzde 75’ten yüzde 42’ye düştüğünün altını çizdi. Ancak, yüksek kira ve eğitim masrafları nedeniyle hizmet enflasyonunda katı bir artış yaşandığını belirtti. Yıl ortasına kadar 8-10 puanlık bir düşüş daha bekleniyor. Hükümete para ve maliye politikalarını sıkılaştırmanın yanı sıra yapısal reformları hayata geçirmesi gerektiğini öneriyoruz” diye ekledi.