Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: Nöbet Ücretleri Artırılmalı, Gece Çalışanlarına Tazminat Verilmeli

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin artırılması ve gece çalışma tazminatı ödenmesi gerektiğini belirtti. Doğan, sağlık hizmetlerinin sürekli ve nitelikli olduğuna dikkat çekerek, bu durumun çalışanların haklarını etkilediğini vurguladı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, “Nöbet ücretlerinin adil bir şekilde artırılması ve sağlık çalışanlarına gece çalıştıkları için tazminat verilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Samsun Şubesi’nin İl Divan Toplantısı kapsamında gerçekleştirilen buluşmada, Genel Başkan Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, sağlık alanındaki güncel faaliyetler hakkında bilgi paylaşarak katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Toplantıda dikkat çekici noktalara değinen Doğan, sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin mevcut ekonomik koşullarda yetersiz olduğunu belirtti ve bu konuda haklarının savunulması için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Doğan, “Sağlık hizmetleri sürekli ve nitelikli bir süreçtir. Bu hizmet, bilgi, tecrübe ve yoğun bir emek gerektirir. Aynı zamanda sağlık çalışanları yüksek risk ve sorumluluk taşımaktadır. Ancak 24 saat boyunca hizmet veren hekimler, hemşireler ve ebeler için ödenen nöbet ücretleri adil bir karşılık bulamamaktadır. Gece çalışmaları da farklı bir değerlendirme gerektirmelidir. Bu nedenle, nöbet ücretlerinin artırılması ve sağlık çalışanlarına gece çalışma tazminatı verilmesi konusundaki talebimiz açık bir şekilde ortadadır” dedi.