Kırsalda Bereket Projesi İçin Başvurular Başladı: Hayvancılık Desteklenecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek” projesi çerçevesinde üreticilerin başvurularını 28 Şubat’a kadar alıyor. Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, belgelerle başvuru yapacakların gençler ve kadınlar da dahil olmak üzere destekleneceğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek" projesi çerçevesinde

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık sektörüne destek sunmak ve kırsal alandaki aile işletmelerini güçlendirmek amacıyla başlattığı yeni projede başvuru kabul etmeye başladı. ‘Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek’ adlı bu projeye başvurular, 28 Şubat Cuma günü sona erecek.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, projeye katılmak isteyen çiftçilere, gerekli belgelerle birlikte il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvurularını yapmaları için son tarih olarak 28 Şubat Cuma gününü belirtti. Başvuruda bulunacak üreticilerin, nüfus cüzdanı fotokopisi, eğitim belgeleri, eğer mevcutsa, şehit yakını veya gazilik belgesi, engel durumuna dair belgeler, hayvancılık eğitimi ile ilgili sertifika ve birinci derece tarımsal amaçlı örgüt üyeliğine dair belgeleri sunmaları gerektiği hatırlatıldı. Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu projenin aile işletmelerini güçlendireceğini ve gençler ile kadınların kırsalda kalarak kalkınmaya katkı sunacaklarını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, mevcut küçük aile işletmeleriyle birlikte hayvancılığa yeni adım atacak genç ve kadınların projeye dahil edileceği belirtildi. Katılımcılar, en fazla 15 hayvanla bu destekten yararlanabilecek. Projeye dahil olan üreticilere, bir yıl boyunca her ay standart bir asgari ücret tutarında, toplamda 270 bin lira kadar bakım ve besleme masraflarının karşılanacağı bildirildi. Ayrıca, katılımcılara yüzde 85’e kadar indirimli faizle, 2 yıl ödemesiz, 3 veya 5 yıl geri ödemeli sübvansiyonlu kredi imkanı sunulacak. Hayvancılık alanında eğitim alan gençlerin başvurularında ise hayvan sayısı sınırının 30 olacağı vurgulandı. Dahası, üreticilerin edinilecek hayvanları için 1 yıllık TARSIM sigorta bedelinin karşılanacağı belirtildi.