Hidayet Türkoğlu’ndan Fenerbahçe’ye uyarı: “Yaptırımlar konusunda çekinmeyeceğiz”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe’nin A Milli Erkek Basketbol Takımı’na oyuncu göndermeme tutumunu eleştirerek, şampiyona yaklaşırken yaptırım kararı alabileceklerini belirtti. Ayrıca, basketbolun uluslararası başarıları için oyuncuları destekleyeceklerini vurguladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe'nin A Milli Erkek

Fenerbahçe’nin A Milli Erkek Basketbol Takımı’na oyuncu göndermeyi reddetmesi, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu tarafından eleştirildi. Türkoğlu, “Bu sürecin bu denli uzaması bizleri de hayrete düşürdü. Eğer bu durum şampiyonaya kadar sürerse, yaptırımlarla ilgili tereddüt etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri B Grubu’nda, 20 Şubat Perşembe günü saat 20.30’da İtalya ile Basketbol Gelişim Merkezi’nde ve 23 Şubat Pazar günü TSİ 22.30’da İzlanda ile deplasmanda karşılaşacak. Bu maçlardan önce Basketbol Gelişim Merkezi’nde bir medya günü düzenlendi.

Medya gününde değerlendirmelerde bulunan Türkoğlu, Şubat ayının kendileri açısından keyifli geçtiğini belirtti. “Özellikle kadın milli takımımızın başarıları bizleri onurlandırdı. Onlar grup aşamasını namağlup tamamlayarak kadın basketbolunun yükselişte olduğunu bir kez daha gösterdiler. Hepsini tebrik ediyorum. Ayrıca, Türkiye Kupası’nı değerli şehirlerden biri olan Şanlıurfa’da düzenledik ve bu organizasyona katılan dört takımı da kutluyorum. Tribünleri hınca hınç dolduran Urfa halkına özel bir teşekkür etmek istiyorum. Farklı bölgelerde gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerin yerel halk tarafından sahiplenilmesi bizim için son derece kayda değer” dedi.

Türkoğlu, A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garantilediğini vurgulayarak, “Son iki maçımız var ve bunların önemi bizim için son derece büyük. Ülkemizin formasının kıymetini, sahada mücadele eden oyuncular en iyi şekilde gösterecekler. Onlara olan inancımız tam. Milli takım olarak zafer alışkanlığımızı pekiştirmek için bu maçlar kritik öneme sahip. Yönetim olarak sporcularımızın her zaman destekçisiyiz. Burada bizi destekleyecek binlerce taraftarımıza teşekkür eder, hoca ve oyuncularımıza başarılar dilerim” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe’nin A Milli Takım’a oyuncu göndermeme tutumuyla ilgili olarak da Türkoğlu, gelişmeleri dikkatle izlediklerini belirtti. “Diyalogdan kaçan bir yönetim olmadık ve süreci en iyi şekilde yönetmeye çalıştık. Milli formayı giymek için buradalar. Sürecin bu kadar uzaması bizim için istenmeyen bir durum. Bu formayı taşıyacak sporcuların, önümüzdeki maçlarda en iyi performanslarını sergileyeceklerine inanıyorum. Yönetim olarak sporcularımızı düşünen bir yaklaşım sergiledik ve Avrupa Şampiyonası öncesinde bu sürecin daha sağlıklı olması gerektiğini gördük. Bu süreç boyunca, gerekirse gerekli disiplin kararlarını alabileceğimiz gibi, bu tutum devam ederse yaptırımlardan kaçınmayacağımızı hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu.

Son olarak, Alperen Şengün’ün NBA All-Star seçimindeki katkısını da değerlendiren Türkoğlu, “Alperen Şengün’ün ülkemizi ABD’de en iyi şekilde temsil etmesini kutluyorum. All-Star’da yer almayı hak etti ve umarım başarıları devam eder” diyerek sözlerini tamamladı.