Safranbolu’da Belediye İşçisi, Tadilatta Bekleyen Okulun Dışındaki Atatürk Portresini Kurtardı

Safranbolu’da temizlik işçisi Hasan Karakuş, tadilattaki okulun dışına bırakılan Atatürk portresini alarak derneğinin duvarına astı. Bu duyarlılığı nedeniyle Karakuş’a teşekkür belgesi veren Belediye Başkanı Elif Köse, durumun önemine vurgu yaptı.

Safranbolu'da temizlik işçisi Hasan Karakuş, tadilattaki okulun dışına bırakılan Atatürk

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir belediye çalışanı, tadilat halindeki bir okulun dışına bırakılan Atatürk portresini alarak kendi derneğinin duvarına astı.

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan 47 yaşındaki Hasan Karakuş, çöp ve atıkları kamyona yüklerken, okulun önünde unutulmuş olan Atatürk portresini gördü. Birkaç gündür orada bekleyen tabloyu alarak kendi aracına yerleştiren Karakuş, bu anları cep telefonuyla kaydetti. Mesai bitiminde portreyi temizleyen Karakuş, onu derneğinin duvarına astı. Görüntüleri izleyen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, duyarlılığı nedeniyle Karakuş’a teşekkür belgesi verdi. Başkan Köse, inşaat alanında unutulan portreyi koruma altına alan personeline teşekkür ederek, “Bazı insanlar bu durumu görmeyebilir ya da önemsemeyebilir. Kendisiyle gerçekten gurur duyuyorum. Personelimizin bu tür bir duyarlılığa sahip olması, Atatürk’e olan saygısını göstermesi ve o portreyi dikkatsizce yere atan kişi karşısında gösterdiği hassasiyet oldukça takdire şayandır. Bu nedenle onlara teşekkür etmek istedik,” dedi. Temizlik işçisi Hasan Karakuş ise yerde kalan portreyi görmekten etkilenerek alıp derneğin duvarına astığını açıkladı.