Hatay’ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazalarını azaltmak hedefiyle, trafik ekipleri tarafından havadan dron kullanılarak ve kent güvenliği yönetim sistemleri (KGYS) ile toplam 2 bin 103 araç denetlendi. Bu denetimler sonucunda 700 araç ve sürücüsüne cezai işlem uygulandı.
Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İskenderun’da gerçekleşen ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan trafik kazalarının sayısını azaltmayı amaçlıyor. Bu nedenle, hem sabit hem de hareket halindeyken, dron destekli ve KGYS kullanılarak trafik kontrolü gerçekleştirildi.
Denetimler sırasında 2 bin 103 araç ile sürücü gözden geçirilirken, 700 sürücüye toplamda 2 milyon 413 bin 370 TL tutarında idari para cezası uygulandı. Bunun yanı sıra, 14 araç ve motosiklet de trafikten men edildi.
Bölgedeki trafik güvenliğini artırmak için, ilerleyen dönemlerde aktif hale getirilecek olan 2 farklı Sabit Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ve 1 Gezici Mobil EDS aracı ile birlikte uygulamalara devam edileceği bildirildi.