Malatya’da Depremzedelere Yönelik Tarım İyileştirme Proje Toplantısı Gerçekleştirildi

Malatya’da Tarım ve Orman Bakanlığı ile AFAD’ın iş birliğiyle düzenlenen toplantıda, depremden etkilenen bölgelerde tarım sektörünün güçlendirilmesine yönelik projeler ele alındı. AFAD Başkanı Elif Bağ, deprem sonrası 452 bin konutun inşaatının tamamlandığını açıkladı. Projenin, 11 ilde tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırmayı hedeflediği vurgulandı.

Malatya'da Tarım ve Orman Bakanlığı ile AFAD'ın iş birliğiyle düzenlenen

Malatya’da “Depremden Etkilenen İllerde Tarım Sektörünün İyileştirilmesi Projesi” kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile AFAD iş birliğiyle gerçekleştirildi ve Dünya Bankası’nın desteğiyle yürütülen proje çerçevesinde, depremden etkilenen üreticilere yönelik samanlık, ahır ve ağıl yapımına dair bilgi verildi. Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen bu toplantıya, depremin etkilediği illerin Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinden yetkililer katılım gösterdi.

Toplantıda konuşan AFAD Yer Seçimi ve Mekânsal Planlama Daire Başkanı Elif Bağ, deprem bölgesinde 452 bin afet konutunun ihale sürecinin tamamlandığını ve yıl sonuna kadar konutların hak sahiplerine ulaştırılmasının planlandığını açıkladı. Bağ, konutlarla eş zamanlı olarak ticarethane ve ahır inşaatlarının da hızla sürdüğünü ifade ederek, “Kış gelmeden hayvanların yerleştirileceği tesislerin temellerinin atıldığını görmek istiyoruz. Tarımsal kalkınmayı birlikte destekleyeceğiz.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Proje Geliştirme ve Altyapı Daire Başkanı Melikşah Taşkın, depremden etkilenen 11 ilde Dünya Bankası kaynaklı proje uygulamalarına dikkat çekerek, ahır ve samanlık yapımına dair ayrıntılı bilgi sağladı. Taşkın, özellikle bölgedeki tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırmanın öncelikli hedeflerinden biri olduğunu dile getirdi.

Toplantıya Adana, Elazığ, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya, Osmaniye, Sivas ve Tunceli’den Tarım ve Orman İl Müdürleri ile ilgili şube müdürleri katıldı. Malatya’nın Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, deprem sonrası süreçte kentte yapılan tarım ve hayvancılık faaliyetlerine dair bilgi aktardı. Bilgilendirmelerin ardından mevcut durum analizi yapılarak sorunların çözüm önerileri belirlendi. Proje kapsamında hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek çalışmalarda, ilgili kurumlar arasında iş birliklerinin sürdürüleceği mesajı verildi.