Edirne’de Usulsüz Arazi Satışı Soruşturmasında 8 Kişi Tutuklandı

Edirne’nin İskender köyünde 2015’te usulsüz ihale ile satılan 15 dönüm arsa nedeniyle eski muhtar ve iş adamlarının da bulunduğu 10 kişi hakkında başlatılan soruşturmada, 8 şüpheli tutuklandı. Soruşturma, kamu ihalesine fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma suçlarını kapsıyor.

Edirne'nin İskender köyünde 2015'te usulsüz ihale ile satılan 15 dönüm

Edirne’nin İskender köyünde, 2015 yılında köyün mülkiyetine ait 15 dönümlük arazinin usulsüz bir şekilde ihaleye açılarak satılmasıyla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda, eski muhtar ve iş insanlarının da aralarında bulunduğu 10 şüpheliden 8’i tutuklandı.

Soruşturma, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Kamu kurumlarının ihalesine fesat karıştırma ve görevini suistimal etme’ iddiaları kapsamında başlatılmıştı. Elde edilen bilgilere göre, söz konusu arazi satışının gelirinin eski köy muhtarlığı tarafından kayıtdışı bir şekilde harcandığı tespit edildi.

Yapılan operasyonda, eski muhtar ve köyün diğer yetkilileri ile birlikte iş insanlarının yer aldığı 10 kişilik grup gözaltına alındı. Gözaltına alınan bireylerden S.A.B., İ.H.K., R.K., E.K., H.K., B.B., A.B. ve F.A. tutuklanırken, E.K. ile S.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.