Kozan’daki Cinayetin Nedeni, Sosyal Medya Üzerinden Paylaşılan Şiddet Videoları Oldu

Adana’nın Kozan ilçesinde 23 Şubat’ta Orhan Akçasu (23), küçük bir çocuğun dövüldüğü anları kaydettikten sonra öldürüldü. Olay, sosyal medya üzerinden başlayan bir tartışmanın ardından gerçekleşti. Polis, cinayetle ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı.

Adana’nın Kozan ilçesinde 23 Şubat’ta Orhan Akçasu (23), küçük bir

Adana’nın Kozan ilçesinde, iki gün önce cinayete kurban giden kişinin, bir başka bireyin darp edildiği anları kaydedip sosyal medya platformuna yüklemesi nedeniyle öldüğü öğrenildi. Olay, 23 Şubat tarihinde Şevkiye Mahallesi’nde gerçekleşti. İki grup arasında bıçaklarla yapılan kavga sonucunda 23 yaşındaki Orhan Akçasu bıçak yaraları ile yaşamını yitirirken, M.A. isimli bir kişi ise yaralandı. Olay, bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı ve bu durumu inceleyen polis, M.A.’yı gözaltına aldı.

Edinilen bilgilere göre, Akçasu’nun kavga öncesinde, 17 yaşındaki K.Ş.’yi darp eden kişilerin görüntülerini çekip sosyal medya üzerinden paylaşması, çatışmanın sebebi oldu. İddialara göre, küçük yaşta olan K.Ş. altı veya yedi kişinin yumruk ve tekmeleri ile ağır bir şekilde dövüldü. Bu sırada Orhan Akçasu anları kaydederek sosyal medyada paylaştı. Görüntülere ulaşan M.A., Akçasu’ya, “Bunun nesi delikanlılık?” şeklinde sert bir mesaj gönderdi. Orhan Akçasu ise “Görüşelim” şeklinde bir yanıt verince M.A. ile bir buluşma yeri belirledikleri ve olayın bu noktada geliştiği belirlendi.

Öte yandan, küçük çocuğun maruz kaldığı şiddet görüntüleri kamuoyunda büyük bir tepki topladı. Üzerinde yapılan incelemelere göre, çocuğun yalnızca dövülmekle kalmayıp, yaralanmasının ardından ayağından da vurulduğu ortaya çıktı. Cinayetle bağlantılı olarak gözaltına alınan altı kişi, adli makamlara sevk edildi. Ayrıca, K.Ş.’nin darp edilmesi ile ilgili olarak da üç kişi gözaltına alındı; bu şüphelilerden ikisi serbest bırakılırken bir kişi adliyeye sevk edildi.