Kış sporlarının merkezi olarak bilinen Erzurum’da, Valilik, Pasinler Kaymakamlığı, Ejder 3200 ve Türk Kayak Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Pasinler ilçe merkezi ve köylerinden gelen yüz çocuk, ilk kez kayak deneyimi yaşadı.
Palandöken Kayak Merkezi’nde, deneyimli antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen eğitimde, çocuklar kayak sporunu öğrenmenin heyecanını duyarken, teleferikle Palandöken’in zirvesine çıkarak unutulmaz anılar biriktirdi.
Etkinliğin kapanışında, Vali Mustafa Çiftçi’nin katılımıyla yapılan törende çocuklara başarı belgesi, madalya, kitap ve kayak montları hediye edildi. Vali Çiftçi, bu projeyle kırsal alanlarda yaşayan ve daha önce kayak yapma şansı bulamamış çocukları spora kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Çiftçi, “Kırsaldaki çocuklarımızı kayakla tanıştırarak, geleceğin sporcularını yetiştiriyoruz. Yetenekli öğrencilerimizin kayak sporuna devam etmesini ve ileride Erzurum’u ve ülkemizi temsil etmelerini ümit ediyoruz. Bu projeye katkıda bulunan tüm kurumlar ve antrenörlere teşekkür ederim” dedi.
Türk Kayak Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Emre Çarıkcıoğlu da, 2021 yılından bu yana sürdürdükleri “Kar Tanesi” projesi ile kırsaldaki çocukları kayakla buluşturduklarını vurguladı ve yetenekli çocuklara kulüp olarak destek sunmaya devam edeceklerini aktardı.
Etkinliğe; Vali Mustafa Çiftçi, Pasinler Kaymakamı Yunus Emre Temel, Türk Kayak Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Emre Çarıkcıoğlu, Erzurum Kayak Kulübü yönetim kurulu üyeleri, Pasinler İlçe Millî Eğitim Müdürü Hakan Çınar, antrenörler, öğretmenler ve velilerin de katıldığı bildirildi.