Balıkesir Belediyesinden Yaşlılar İçin Ücretsiz Berber Hizmeti Uygulaması Başlatıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yaşayan 60 yaş üstü hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlar için “Evde Berber Hizmeti” uygulamasını başlattı. Başkan Ahmet Akın, başvuruların 444 40 10 numaralı çağrı merkeziyle alındığını duyurdu. Bu ücretsiz hizmet, yaşlıların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yaşayan 60 yaş üstü hasta,

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda yaşayan, berber hizmetine erişim sıkıntısı çeken yaşlı, engelli, hasta ve yatağa bağlı 60 yaş üzeri vatandaşlar için “Evde Berber Hizmeti” uygulamasını hayata geçirdi.

Bu hizmetin ayrıntılarını paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, özel bireylerin ve yaşlı vatandaşların kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ücretsiz berber hizmetinin sunulduğunu belirtti. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nce yürütülen proje kapsamında, berber hizmeti bulunmayan bölgelerde yaşayan 60 yaş üstü hasta, engelli ve yatağa bağlı bireylere bu hizmet sağlanıyor. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan ve berbere ulaşma imkanı bulamayan vatandaşların yaşam koşullarını kolaylaştırmayı amaçlayan bürokratik yapı, sağlık ve bakım hizmetini evlerine kadar taşıyor. Ücretsiz hizmetten yararlanmak isteyenlerin 444 40 10 numarasını arayarak başvuru yapabileceği ifade ediliyor. Yaşlı ve engelli bireylere duyulan saygı ve sevginin projelerle ortaya konduğunu belirten Akın, belediye olarak her yaştan bireyin yanında olmanın önemine vurgu yaptı. Hasta ve yaşlıların yakınları, sunulan bu hizmetten büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Başkan Akın’ın “Çalınmadık kapı kalmayacak” talimatıyla harekete geçen Yakın Çözüm Ekibi, berber hizmeti alamayan vatandaşlar adına hayata geçirildi. Bu hizmetin başlatılmasıyla ilgili olumlu geri dönüşler alan belediye, yaşlı ve özel bireyler için bu hizmetin paha biçilemeyecek kadar değerli olduğu vurgulandı. Vatandaşlar, ilk defa sunulan bu hizmet hakkında olumlu düşüncelerini dile getirdi. Ahmet Uz, bu hizmetin yatalak hastalar için çok faydalı olduğunu belirtirken, İsmail Başkurt, hizmetin hızlı bir şekilde ulaştırılmasını takdir etti. Fatma Eraşık, berbere götürmekte güçlük çektiği hastası için bu uygulamanın kendisi için çok olumlu olduğunu ifade ederken, İsmail Karahan, hizmetin yaşlılar için büyük bir rahatlık sağladığını söyledi.

Başkan Akın, Balıkesir’in yaşlı nüfus bakımından Türkiye’de altıncı sırada yer aldığını belirterek, yaşlıları yalnız bırakmama sözü verdi. “Kentimizdeki yaşlı bireylerin çoğu yalnız yaşıyor fakat onlarla her zaman yan yanayız” diyen Akın, engelli vatandaşların ihtiyaçlarını da karşıladıklarını belirtti. “Balıkesir benim ailem ve onların mutluluğu bizim önceliğimiz. İhtiyacı olan herkesin hizmetindeyiz” şeklinde konuştu.