İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Genç Girişimcilere Yönelik ProUD Platformu Tanıtıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, gençlerin projelerine destek amacıyla ‘ProUD’ platformunu tanıttı. Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, projelerin uluslararası arenada önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, öğrencilere akademik ve profesyonel gelişim imkanı sunduklarını vurguladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, gençlerin projelerine destek amacıyla 'ProUD' platformunu tanıttı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, gençlerin projelerine destek olabilmek amacıyla ‘ProUD platformunu’ tanıttı. Bu yeni platform, öğrencilere yürütülen projeler hakkında bilgi sahibi olma, projelere katılma ve kendi projelerini paylaşma fırsatları sunacak.

ProUD projesinin tanıtımı, İstanbul Gelişim Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı yaptı. Proje ile ilgili olarak BAP Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Serap Yeşilkır Baydar ve Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Zengin de katılımcılara detaylı bilgiler sundu.

Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, “Gelişim Üniversitesi olarak dünya üniversiteleri arasında ilk bin içerisinde yer almayı istiyoruz. Ancak bunun için çok çalışmalıyız. Şu an dünya sıralamasında 1001-1200 arasında yer alıyoruz ve bu durum üniversitemizin potansiyelini göstermekte” dedi.

Gayretli, ayrıca “TÜBİTAK’a gönderdiğimiz 250 projeden 76’sının kabul edilmesi önemlidir. Hocalarımızın katkılarıyla, büyük bütçeli projeler için gerekli ön hazırlıkları tamamlamak üzereyiz” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, projeye dair bilgilendirmelerde bulunarak, “Bu platform sayesinde lisans öğrencilerimizi araştırma ve geliştirme projelerine dahil etmek istiyoruz. Öğrenciler, kendi projelerini gerçekleştirme imkânı bulacaklar ve bu süreçte hocalarının danışmanlığından yararlanacaklar” şeklinde konuştu.

Ayrıca, “Öğrencilerimiz sadece derslerde değil, pratik deneyim elde edecekleri projelerde de yer alacaklar. Sosyal sorumluluk projelerine de öğrencilerimizi dahil ediyoruz” diyen Şahin, projelerin hayata geçirilmesi konusunda öğrencilerin sahaya sürüleceğini belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı, proje fikirleri olan öğrencilerin platform üzerinden başvuruda bulunabileceklerini ileterek, bu girişim sayesinde öğrencilerin daha donanımlı mezunlar olarak hayata atılmalarının hedeflendiğini sözlerine ekledi. Lansman sırasında, projelere katkıda bulunan akademik ve öğrenci bireylere teşekkür belgeleri de verildi.