Gaziosmanpaşa’da Ramazan Coşkusu, Etkinliklerle Birlikte Yaşanacak

Gaziosmanpaşa, Ramazan ayını “7 Renk Gaziosmanpaşa” temasıyla dolu dolu geçirecek. Etkinlikler, iftar sonrası dinletiler, söyleşiler ve çocuk etkinliklerini kapsayarak birlik ve beraberliği artırmayı hedefliyor. Belediyenin düzenlediği cami ve türbe gezileri de manevi bir deneyim sunacak.

Gaziosmanpaşa, Ramazan ayını "7 Renk Gaziosmanpaşa" temasıyla dolu dolu geçirecek.

Gaziosmanpaşa’da Ramazan ayı, “7 Renk Gaziosmanpaşa” teması ile gerçekleştirilecek etkinliklerle dolu bir şekilde geçirilecek. Gaziosmanpaşa Belediyesi, dört bir yandan vatandaşları bir araya getirerek, ülkemizin yedi bölgesinden insanlar ile memleket buluşmaları gerçekleştirecek. Etkinlikler; dinletiler, söyleşiler, dini sohbetler ve çocuklara özel aktivitelerle Ramazan’ın ruhunu yaşatmaya hazırlanıyor.

Ramazan ayı, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duyguları çerçevesinde kutlanacak. Her akşam iftar sonrasında gerçekleştirilecek etkinlikler, belediye bahçesinde yer alacak. İstanbul’daki hemşehri dernekleriyle iş birliği içinde düzenlenecek buluşmalarda müzik dinletileri, Kuran-ı Kerim tilavetleri, konuşmalar ve belgesel gösterimleri gibi geniş bir etkinlik yelpazesi bulunacak. Vatandaşlar, bu manevi etkinliklerde Ramazan’ın coşkusunu dolu dolu yaşayacaklar.

Çocuklar da Ramazan etkinlikleri kapsamında unutulmadı. Nasrettin Hoca, Hacivat-Karagöz, palyaçolar, maskotlar ve çeşitli eğlence faaliyetleriyle çocukların keyif alacağı bir atmosfer yaratılacak. Gaziosmanpaşa Meydanı’nda inşa edilen oyun alanı, Ramazan boyunca çocukların eğlenceli vakit geçirmesine olanak tanıyacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, meydanlarda ve ilçenin farklı noktalarında iftar yemekleri ve pide dağıtımı gerçekleştirerek, bu mübarek ayın bereketini vatandaşlarıyla paylaşmayı hedefliyor. Belediyeye ait mobil mutfak ve mobil fırınlar aracılığıyla hazırlanan sıcak yemekler, her akşam vatandaşlara sunulacak. Gaziosmanpaşalılar, ekmek paylaşımının ve birlikte iftar yapmanın mutluluğu ile Ramazan ayını en güzel şekilde yaşatacaklar.

Ayrıca, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde cami ve türbe gezileri de düzenleniyor. Her salı ve perşembe, vatandaşlar Fatih Camii ve Hırka-i Şerif Camii, Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Süleymaniye Camii, Çamlıca Camii, Hz. Yuşa Türbesi ve Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi’ni ziyaret edebilecekler. Gaziosmanpaşalılar, bu gezilere katılmak için her salı, ebelediye.gaziosmanpasa.bel.tr adresinden kayıt yaptırabilecek.