Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Evimiz Atölye Projesi”nin önceki dönemde başladığını ve şu ana kadar 44 mahallede 2 bin 589 kadına ulaştığını ifade ederek, “Bu proje ile evde saklı iş gücünün ortaya çıkmasını sağladık” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ile birlikte düzenlenen oyuncak yapım atölyesini tamamlayan kadınların sertifika töreninde konuşan Seçer, kadınların ekonomik bağımsızlıklarının artırılmasının önemine vurgu yaparak, “Amacımız ailelerimizle birlikte mutlu ve gereksiz bir bağımlılığa gerek kalmadan yaşamaktır. Burada bizleri bir araya getiren bu hedef” şeklinde belirtti. “Kadın ve erkeği eşit görmekteyiz” ifadesini kullanan Seçer, kadınların gücünü vurgulayarak, vatandaşlara Ramazan ayının hayırlı geçmesini diledi. Gıda kolisi desteği ile ilgili de konuşan Seçer, bu desteğin kaliteli ürünlerin sunulması gerektiğini ve yardım konusunun daha fazlasını temsil ettiğini belirtti.
Belediye başkanlarının, toplumsal kaynakları doğru kullanarak halka hizmet etme sorumluluğu taşıdığını söyleyen Seçer, “Belediye başkanı; güvenilir, hakkaniyeti gözeten ve vatansever olmalıdır. Mersin halkı, bize olan güvenini bir yıl önce gösterdi” dedi.
“Evimiz Atölye Projesi” ile evde gizlenmiş potansiyel iş gücünün ortaya çıkarıldığını ve kadınların ekonomik katkı sağladığını belirten Seçer, taleplerin dikkate alındığını da sözlerine ekledi. Ayrıca, “Alo 185” uygulaması ile tüm vatandaşların, özellikle kadınların hayatını kolaylaştıracak bir yapı olduğunu açıkladı ve “Alo 185, Vahap Seçer ile bağlantı kurmak demektir; her türlü talebinizi buradan bizlere iletebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Mersin’in sosyal politika uygulamalarında öne çıktığını belirten Seçer, “Bizim en büyük önceliğimiz vatandaşlarımızdır. Mersin, güçlü, çalışan bir şehir” dedi.
Seçer, 2019’dan beri Mersin’in geliştiğini ve güvenli bir yaşam alanı haline geldiğini vurgulayarak, “Artık Türkiye’de Mersin’den bahsediliyor. Mersin’in güzelliği ile gurur duyuyorum” dedi.
13 ilçede eşit hizmet sunma hedefinde olduklarını belirten Seçer, “Büyükşehir Belediyesi sizin evinizdir ve biz de bir aile ferdi olarak sizi görüyoruz” dedi.
Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ise, “Sizlerle bu projede yer almak, birlikte çalışmak bizim için büyük bir motivasyon kaynağıdır” diyerek kadınların sosyalleşmesini ve mutluluğunu hedeflediklerini ifade etti. Tören sonunda, katılımcılara sertifikaları verildi.