Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği ÜNİDES Programı kapsamında düzenlenen “Karabük Demirinden Raylara: Ulaşımda Sürdürülebilir Gelecek” projesi ile gençler, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne yönelik bir teknik gezi gerçekleştirdi.
Gezi, Gençlik Lideri Muhammed İsmail Kibar rehberliğinde ve Koordinatör Said Feyyaz Oruç’un öncülüğünde hayata geçirildi. Bu etkinlik, demir-çelik sektörünün raylı taşımacılıkla uyumunu ve sürdürülebilir ulaşım konusundaki yenilikleri gözlemleme imkanı tanıdı. Katılımcılar, Karabük Demir Çelik Fabrikası’nda üretilen demir-çelik ürünlerinin ulaşım sistemlerine entegrasyonu hakkında bilgi edindi.
Etkinliğin sonunda, Gençlik Lideri Kibar, organizasyona katkıda bulunan kurum ve bireylere teşekkür etti. “Bu gezinin gerçekleşmesinde emeği geçen Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine, TCDD YHT Bölge Müdürü Cihan Güngör’e ve TCDD Halkla İlişkiler Müdürü Baki Apaydın’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Proje Koordinatörü Oruç ise, KARDEMİR’in üretim süreçlerini ve demir-çelik ürünlerinin ulaşım sektöründeki yerini gençlerle paylaşma fırsatı bulduklarını söyleyerek, “Bu süreçte destek veren TCDD Taşımacılık A.Ş. YHT Bölge Müdürümüze, Halkla İlişkiler Müdürümüze ve gezi boyunca yanımızda olan tüm mühendislerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gezi, bölge müdürünün katılımcılara hediye vermesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.