Oğuz Murat Aci, Ölümünün Birinci Yılında Mezarı Başında Anıldı; Baba Özer Aci’nın Derin Acısı Devam Ediyor

Eyüpsultan’da 1 Mart 2023’te Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybettiği kazanın yıldönümünde anma yapıldı. Baba Özer Aci, oğlunun kaybının acısının dinmediğini belirtirken, adaletin sağlanmasını talep etti. Anne Eylem Tok ve oğlu T.C.’nin yurt dışına kaçışıyla ilgili dava sürmekte.

Eyüpsultan'da 1 Mart 2023'te Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği kazanın

Eyüpsultan’da, 17 yaşındaki T.C.’nin karıştığı kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci, ölümünün birinci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Oğlu için dualar eden baba Özer Aci, “Yaramız ilk günkü tazeliğinde, yüreğimiz yanıyor. 30 yıl hapis cezası alsalar bile, evladım bu mezardan geri gelmeyecek” sözleriyle acısını dile getirdi.

Geçen yıl 1 Mart’ta meydana gelen kazada, Doktor Bülent Cihantimur’un oğlu T.C., arıza nedeniyle yol kenarında park edilmiş 3 ATV’ye çarpmış, bu kaza sonucunda 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci yaşamını yitirirken, diğer kişiler de yaralanmıştı. Kazanın ardından anne Eylem Tok’un, T.C.’yi olay yerinden kaçırdığı ve ikilinin ABD’ye kaçtığı ortaya çıkmıştı. Bu süreçte, Türkiye’ye iade edilmesine yönelik bir dava sürerken, Oğuz Murat Aci mezarı başında anıldı. Baba Özer Aci, oğlu için dua etti.

Baba Aci, acılarının hâlâ taze olduğunu belirterek, “Geri dönüş yok. Genç yaşta hayattan koparılmanın bir bedeli yok. 11 Şubat’ta iade kararı verildi ve ben sürecin ilerlemesini umuyorum. Ceza alırlarsa bu bir anlam ifade etmiyor. İster 10 ister 20 yıl hapis yatsınlar, insanlıklarını ortaya koyamadıktan sonra ne değeri var? Başka ailelerin de acı çekmemesi için temennide bulunuyorum. Evladım bu mezardan geri gelmeyecek ama adaletin yerini bulmasını istiyorum. İyi ki devletimiz var ve Adalet Bakanımız süreci yakından takip ediyor. Hesap verecekler, bunun önemi var” şeklinde konuştu.