Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Arnavutköy’de gerçekleştirilen Bilim Arnavutköy açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Törende Bakan Kacır, “Bilim merkezimiz; doğa bilimleri, matematik, uzay ve havacılık gibi beş temel atölyenin yanı sıra, Deneyap Teknoloji Atölyesi, robotik kodlama, yapay zeka alanları ve planetaryumu barındırıyor. Bu tesis gençlerimize çalışan ve üreten bir geleceği hedefliyor” ifadelerini kullandı.
Bakanlık, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın (T3 Vakfı) işbirliğiyle inşa edilen Arnavutköy Bilim Merkezi, 12 bin metrekarelik alanda birçok imkanı bir arada sunuyor. Sosyal etkinlikler, sergi alanları ve laboratuvarlar gibi çeşitli mekanların yer aldığı bu merkezin açılış törenine Bakan Kacır’ın yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın ve Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da katıldı. Kacır, İstanbul’un bilim ve teknoloji alanında yeni bir soluk alacağını vurgulayarak, Bilim Arnavutköy’ün gençler için önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.
Bakan Kacır, Türkiye’nin son yıllarda büyük teknolojik atılımlar gerçekleştirdiğini, bu bağlamda genç neslin bilim ve teknoloji alanında daha fazla yer alması gerektiğini ifade etti. “Gençlerimizin potansiyeli, ülkemizin yarınlarının garantisidir. Kendi hayallerinin peşinden koşacakları bir ortam yaratmak için çalışıyoruz” diyen Kacır, 2018 yılından beri düzenlemiş oldukları TEKNOFEST ile gençlere fırsatlar sunduklarını aktardı. Merkezde sunulan 36 aylık ücretsiz eğitim programlarını da anımsatarak, aralarında robotik kodlama ve havacılık alanlarının olduğu pek çok alanda eğitim verileceğini kaydetti.
Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ise, bilim ve teknolojinin geleceği şekillendiren unsurlar arasında olduğunu söyleyerek, “Eski bilim merkezimizin yerini alan bu yeni tesis, gençlerimizin araştırma ve projeler geliştirebileceği bir merkez olacak” şeklinde konuştu. Törenden sonra Bakan Kacır, açılış kurdelesini keserek, merkezde gençlerle bir araya gelip onlarla sohbet etti.