Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Hastanesi Radyasyon Onkoloji Kliniğinde, yeni nesil bir radyoterapi cihazının açılışı gerçekleştirildi.
İbni Sina Kampüsü’nde düzenlenen açılış törenine Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile birlikte rektör yardımcıları, tıp fakültesi dekanı ve il sağlık müdürü gibi birçok önemli isim katıldı.
Yeni nesil radyoterapi cihazının açılış kurdelesini kesmeden önce Vali Hacıbektaşoğlu, cihazın Zonguldak halkına hayırlı olmasını dileyerek, üniversitedeki sağlık hizmetlerinin kalitesine katkıda bulunacağını belirtti. Açılışın ardından, yetkililerle birlikte yeni cihaz hakkında bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, hastaları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, açılış sonrası yaptığı açıklamada, yeni cihazın sağlık alanındaki hizmetleri daha da güçlendireceğini vurgulayarak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin bu alanda öncü hizmetler sunma amacını sürdürdüğünü ifade etti. Bu yatırımların sağlık alanındaki gücü pekiştirdiğini belirten Özölçer, açılışa katılan Vali Hacıbektaşoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Yeni cihaz sayesinde hastanede günlük 130 hastaya kadar hizmet verilebilecek. Ayrıca, bu cihaz sayesinde daha önce mümkün olmayan nokta atış tedavileri uygulanabilecek, böylece hastalara daha etkili sağlık hizmetleri sağlanacak.