Düzce’de Dron Destekli Trafik Denetimi: Kural İhlali Yapan 29 Sürücüye Cezai İşlem Uygulandı

Düzce’de bölge trafik ekipleri, dron destekli denetimlerde kemer takmayan, telefonla konuşan ve emniyet şeridini ihlal eden 29 sürücüye toplam 78 bin 114 TL ceza kesti. Uygulama, trafik güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

Düzce'de bölge trafik ekipleri, dron destekli denetimlerde kemer takmayan, telefonla

DÜZCE (İHA) – Düzce’de, bölge trafik ekipleri tarafından dron destekli bir denetim gerçekleştirildi. Emniyet kemeri takmayan, direksiyon başında telefonla görüşen ve emniyet şeridini ihlal eden sürücülere çeşitli maddeler kapsamında idari para cezası uygulandı.

Denetimlerle, trafik kurallarına uymayan sürücüler tek tek yakalanıyor. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile İHA bürosunun iş birliği içinde düzenlediği bu denetimler D-100 Karayolu Çerkes Taşköprü ışıklı kavşağında yapıldı. Şok uygulama sırasında 29 sürücüye, kemer takmama, telefon kullanımı ve emniyet şeridi ihlali gibi gerekçelerle toplamda 78 bin 114 lira ceza kesildi.

Bu tür uygulamalarla, trafik güvenliğinin artırılması ve kurallara uyulmasının sağlanması amaçlanıyor.