Hatay’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ülke genelinde işsizlik oranlarının son 21 aydır tek haneli rakamlarda kaldığını vurguladı. Genç nüfusta işsizlik oranının ise yüzde 14,9’a gerilediğini ifade etti.
Bakan Işıkhan, Hatay’daki bu ziyaretlerde ilk olarak valiliği ziyaret etti ve ardından AFAD il müdürlüğünün toplantı salonunda iş dünyası temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı da katıldı. Yapılan basın toplantısında Bakan Işıkhan, Ocak ayında işsiz sayısının bir önceki aya göre 25 bin kişi azaldığını söyledi.
İşsizlik oranının 21 aydır düşüş gösterdiğini not eden Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ocak ayında işsizlik oranımız bir önceki aya göre 0,1 puan ve bir önceki yıla göre 0,7 puan azalarak yüzde 8,4 seviyesine ulaştı. Aynı dönemde istihdam edilenlerin sayısı, bir yıl içinde 501 bin artarak 32 milyon 531 bin kişiye ulaştı. İstihdam oranı ise 0,5 puan artarak yüzde 49,2 oldu. İş gücümüz, 2025 yılı Ocak ayında bir önceki yıla göre 287 bin kişi artarak 35 milyon 534 bin kişiye yükseldi, katılma oranı yüzde 53,7 olarak gerçekleşti,” dedi.
Bakan Işıkhan, gençlere yönelik istihdam programlarının etkilerini gözlemlediklerini belirterek, genç işsizliğindeki 0,8 puanlık düşüşün ve bir önceki yıla göre 1,9 puan gerilemenin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Enflasyonu düşürmeye yönelik izlenen politikaların bu olumlu sonuçları doğurduğunu vurgulayan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin her alanda güçlü bir şekilde ilerlemesi için çalıştıklarını söyledi. “Bu vizyonun temel taşlarından biri yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyümektedir,” diye ekledi.