Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, ilçenin yanı sıra Kayseri’nin genel ulaşım sorununu çözmek için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Bünyanlı bir arkadaşımızın geliştirdiği yazılım ile sadece Bünyan değil, tüm Kayseri için ulaşım problemini inşallah çözüyoruz. Bu yazılım Ulaşım A.Ş. tarafından onaylandı ve ihale süreci tamamlandı. Uygulama için pilot bölge olarak Bünyan seçildi,” şeklinde konuştu.
Başkan Metin, yaptığı açıklamalarda İspanya’dan gelen davetle birlikte ilçeye bir paketleme fabrikası kazandıracaklarını ifade etti. Metin, “Bünyan Ziraat Odası Başkanlığıyla ortak bir proje geliştirdik. Bu projeyi İspanya’da Avrupa Birliği’ne sunduk ve davet aldık. Projemiz tarımsal alanlarla ilgili; inşallah hem Bünyanlı çiftçilerimiz hem de halkımız için fayda sağlayacak. Ayrıca Kayseri Şeker Fabrikası, Bünyan’a yeni bir tesis kuracak ve gerekli görüşmeleri yaptık, yer tahsisini gerçekleştirdik. 15 gün içinde inşaatına başlanacak,” dedi.
“Bünyan Belediyesi’ni 18.6 milyon borçla devraldım, şu an borcumuz 11 milyon TL,” diyerek sözlerine devam eden Metin, “Halkımızla birlikte hareket ediyoruz. Seçimlerin sona ermesinin ardından, ‘Siyaseti bırakıyoruz, Bünyanı Bünyanlılar ile yöneteceğiz,’ dedim. Çok olumlu geri dönüşler alıyorum. Bu projeleri hayata geçirmek zorundayız. Belediye başkanlığı makamı, sorunları dile getirmek için değil; çözüm üretmek için vardır. Emekli olan arkadaşlarımızın tazminatları nedeniyle borcumuz 25 milyon TL’ye çıktı ama çalışmalar ve yatırımlar yaptık. Şu anda borcumuz 11.5 milyon TL’ye düştü. Üretken bir belediyecilik anlayışı benimsiyoruz,” ifadelerini kullandı.
Ulaşım sorunlarıyla ilgili sürdürülen çalışmaları aktaran Metin, “Bünyanlı bir kardeşimize yaptırdığım yazılımla, tüm Kayseri’nin ulaşım problemini çözmek için yola çıktık. Yazılımımız Ulaşım A.Ş. tarafından onaylandı ve pilot uygulama Bünyan’da başlayacak. Sözlerimde samimiyim, bu sorunu çözme taahhüdüm var,” dedi.
İlçedeki yatırımların toplam maliyetinin 400 milyon TL civarında olduğunu belirten Metin, planlamaların ilkbahar için yapıldığını ifade etti. “Bünyan’ın birçok ihtiyacını karşılamak adına çalışmalarımız sürüyor. Kendi ekibimle birlikte mahallelerde yürütülecek projelere odaklanıyorum. 3-4 yerde ciddi ormanlık alanlar oluşturduk. Eğitim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye yardımları gerçekleştirdik. Ayrıca, Aydın’dan gelen malzeme yardımları ile vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Yenidoğan bebeklerimize ihtiyaç duyduğu malzemeleri içeren çantalar ulaştırıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan iş birliği neticesinde Bünyan’a yeni bir kütüphane kazandırmayı planlıyoruz. Bu projemiz hazır, Ramazan Bayramı sonrasında harekete geçmeyi umuyoruz. Diğer yandan, 55 kadına istihdam sağlayan bir mobilya atölyesi açtık. Güllüce, Sızır ve İğdecik bölgelerinin dere ıslahı için Tarım Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirdik. İçme suyu olmayan 6 mahallemiz, inşallah bu sorunlarından kurtulacak,” şeklinde sözlerini tamamladı.