Uludağ Elektrik, iş gücü çeşitliliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çabalarını sürdürerek sektörde önemli bir farklılık yaratmaya devam ediyor. Kadınların iş yaşamına katılımlarını teşvik etmek, sadece toplumsal bir sorumluluk değil, aynı zamanda sürdürülebilir başarı için de stratejik bir öncelik olarak belirleniyor. Şirket, kadın çalışanlarına kariyer gelişimlerinde sağlam bir destek sunarak, her alanda eşit fırsatlar sunmayı amaçlıyor.
Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde 5 milyonun üzerinde bir nüfusa enerji hizmeti veren Uludağ Elektrik, Türkiye genelinde büyük ölçekli müşterilerine enerji tedarik etmekte ve bu anlamda örnek teşkil eden bir yaklaşım sergilemektedir. Şirket, kadın çalışanlarının kariyerlerini destekleyerek her seviyede fırsat eşitliği sağlamayı ve bireylerin potansiyellerinin açığa çıkmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Kadın çalışan oranını yüzde 54’e çıkaran Uludağ Elektrik, kadınların yöneticilik pozisyonlarında daha fazla yer almasını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Kadın istihdamını artırmaya yönelik politikalar, hem kurumsal başarıya hem de çevresel ve toplumsal kalkınmaya katkıda bulunuyor.
Uludağ Elektrik Genel Müdürü Remezan Arslan, kadınların enerji sektöründeki artan varlığının ülke geleceği açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Enerji sektöründe kadın istihdamını artırma yönünde attığımız adımlar, kurumsal geleceğimiz için de hayati önem taşıyor. Bizim hedefimiz, kadın çalışanlarımızın kariyer gelişimlerini teşvik etmek ve onlara eşit fırsatlar sunarak kendi potansiyellerini en iyi şekilde yansıtabilecekleri bir çalışma ortamı sağlamaktır. Bu doğrultuda 54% kadın çalışan ve 41% kadın yönetici oranıyla, bu anlamda önemli bir model olma gayretindeyiz. Çabalarımızın sonuçlarını ise, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar’ ödüllerinde aldığımız ödüllerle görmekteyiz” dedi.
Kadınların sektörde daha aktif bir şekilde yer almasını vurgulayan Uludağ Elektrik Balıkesir Bölge Müdürü Vahide Yakut, “25 yıllık meslek yaşamımda 14 yılını yönetici olarak geçirdim ve bölgemdeki iş arkadaşlarımın %70’inin kadın olması benim için bir ayrıcalık. Enerji sektöründe kadın olarak kendimi temsil etmekten gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Kadınların sektördeki rolünün artmasının anlamına da şahitlik eden Yakut, “Liderlik anlayışım, sadece sorumluluk almak değil, aynı zamanda çevremdeki insanlara ilham vermek ve onların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmaktır. Kadınların daha fazla temsil edilmesiyle daha etkili çözümler üretebileceğimize inanıyorum” dedi.
İnegöl Bölge Müdürü Deniz Ömeroğulları ise, kadın yönetici olmanın iş ortamına sağladığı katkılara değinerek, “Uludağ Elektrik’te 13 yıldır görev yapıyorum. Sektördeki kadın yönetici olmanın, benim için iletişim ve motivasyon konularında avantaj sağladığına inanıyorum” şeklinde konuştu. Ömeroğulları, genç çalışanların kendilerini güçlü hissetmeleri için oluşturulan ortamın önemli olduğunu belirterek, “Evde örnek olarak gösterilmek bile benim için motivasyon kaynağı” dedi.