Kütahya’da Çocuklar İçin Ramazan Sevinci Atölyesi Düzenlendi

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı, Küpecik geleneğini yaşatmak amacıyla “Ramazan Sevinci Çocuk Atölyesi” etkinliği düzenledi. Başkan Ceyda Çetin Erenler, çocuklara Ramazan değerlerini aşılamak için çeşitli aktiviteler sunduklarını duyurdu. Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, etkinliğin önemini vurgularken, Kadın Kolları Başkanı Sevdenur Karabacak Çakıcı, Ramazan üzerine eğlenceli etkinliklerle çocuklara sevgi aşılamak istediklerini belirtti.

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı, Küpecik geleneğini yaşatmak amacıyla "Ramazan

Kütahya’nın kültürel değerlerinden biri olarak kabul edilen Küpecik geleneği, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı tarafından yaşatıldı.

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı ve İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Ramazan Sevinci Çocuk Atölyesi” etkinliği, katılımcılara renkli anlar sundu. Etkinliğin amacı, çocuklara Ramazan’ın manevi atmosferini hissettirmekti. Bu kapsamda, boyama, mani söyleme ve Kütahya’ya özgü geleneksel “Küpecik” gibi aktiviteler yer aldı.

Çocuklar, etkinlikte tekne orucunu tutmaya teşvik edilirken, iftar vaktinde onlara özel lezzetler sunuldu. Etkinliğin en dikkat çekici kısmı, “küpecik” geleneğinin yaşatılmasıydı. Küçükler, maniler eşliğinde AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler’in kapısını çaldı. Erenler, kapıyı açarak çocuklara geleneğe uygun bir şekilde harçlıklarını hediye etti.

Başkan Ceyda Çetin Erenler, etkinlikte yaptığı açıklamada, çocukların Ramazan ayının manevi değerlerini kavramalarına katkıda bulunmak için bu tür organizasyonlar düzenlediklerini ifade etti. “Toplantı salonumuzu çocuklarımıza özel olarak düzenledik ve Ramazan sevgisini onlara aşılamayı hedefledik. Etkinliğe gösterilen yoğun ilgi bizi mutlu etti, neredeyse 61 başvuru aldık ve talepler devam ediyor. Çocukların orucu sevmesi, Ramazan’ı gelenekleriyle tanıması bizim için çok kıymetli. Tekne orucu tutan çocuklara temsili bir iftar sunduk ve diş kirası verdik. Geleneklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı da etkinliğe katılarak çocuklarla bir araya geldi. Bayırcı, etkinliğin büyük bir özenle hazırlandığını belirterek, “İl Başkanlığımız ve Kadın Kollarımız, çocuklarımız için anlam dolu bir program gerçekleştirdi. Burada yaklaşık 60 çocuğumuz Ramazan’ın ruhunu yaşıyor. Onlar bizim yarınımız, yüzlerindeki gülümseme ise en büyük mutluluğumuz. Ramazan, aynı zamanda birlik ve beraberlik dönemidir. Çocuklarımızın mutluluğu, bizim için en önemli kazançtır” dedi.

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Sevdenur Karabacak Çakıcı, etkinlikle ilgili olarak, çocuklara Ramazan’ı daha iyi tanıtmaya yönelik çeşitli aktiviteler düzenlediklerini belirtti. “Tekne orucuna teşvik ettik, iftar için sevdikleri ikramlıklar hazırladık. Ramazan hikayeleri anlattık, bilmeceler sorduk ve hediyeler verdik. Parti binamızda çocukların yaptığı süslemeleri astık ve şenlik havası oluşturduk. Davullar eşliğinde maniler söyledik. Amacımız, içlerinde Ramazan’a dair bir sevgi yeşermesini sağlamak” dedi.

Büyük ilgi gören bu etkinlik, çocuklara eğlenceli ve öğretici bir Ramazan deneyimi sunarak, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı’nın önümüzdeki hafta düzenleyeceği benzer etkinliklere tüm çocukları davet etmesiyle sona erdi.