Aksaray’da, hırsızlık suçundan aranan ve kesinleşmiş 2 yıl 8 ay hapis cezası bulunan bir şahıs, polis ekiplerinin düzenlediği operasyon sırasında balkondan atlayarak kaçmaya çalıştı, ancak bu girişimi sırasında yaralandı.
Olay, Hacılar Harmanı Mahallesi’ndeki üç katlı bir binada meydana geldi. Yetkililerin edindiği bilgilere göre, hırsızlık suçundan aranan 40 yaşındaki Ü.A.’nın yanı sıra, 2 yıl 8 ay hapis cezası bulunduğu belirlendi. Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şahsın saklandığı yeri belirleyerek operasyon için hazırlıklara başladı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucunda, Ü.A.’nın 3 katlı binanın ikinci katındaki dairede olduğu tespit edildi. Ekipler, operasyon düzenlemek üzere harekete geçti.
Polislerin gelmeye başladığını fark eden Ü.A., dairenin balkonundan atlayarak kaçmaya çalıştı. Ancak, atladığı yerde polisler tarafından kısa sürede yakalandı. Yaralanan şahıs, gözaltına alınırken sağlık ekipleri de olay yerine sevk edildi. Bu sırada, yaralı halde kaçmaya çalışarak polis memurlarına saldıran Ü.A.’nın yakınları da devreye girdi ve polis ekiplerine direnç göstermeye çalıştı. Kalabalık bir grup oluşması üzerine, durumu kontrol altına almak için takviye ekipler istendi.
Olay yerine gelen ekibin, binayı tamamen abluka altına almasının ardından şüphelinin yakınları uzaklaştırıldı ve yaralı şahıs ambulansa alındı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Ü.A., Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Tedavisi devam eden şahıs, hastane sürecinin ardından adli işlemler için cezaevine gönderilecek.