Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı tarafından, “Normal Doğum Eylem Planı” çerçevesinde, sağlık kuruluşlarında görevli ebelere yönelik “ebelik, normal doğum eğitimi ve beceri geliştirme ile afet hazırlık eğitimi” sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Tören, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde düzenlenirken, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Gecekuşu, çeşitli hizmet başkanları, hastane yöneticileri, idareciler ve eğitimcilerin yanı sıra katılımcı kursiyerler de yer aldı. Eğitim programı, 3 gün teorik ve 2 gün pratik olmak üzere toplam 5 gün sürdü ve müdürlüğe bağlı hastanelerde görev yapan 28 ebe bu eğitimde yer aldı. Fırat Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sümeyye Barut ile sağlık tesislerinde görevli eğitmenlerin katkılarıyla, ebelerin normal doğum süreçlerindeki bilgi ve becerilerinin artırılması, doğum hizmetlerindeki kalitenin yükseltilmesi ve afet durumlarına yönelik hazırlık konularında çeşitli bilgiler aktarılmıştır.
Eğitimlerin ardından yapılan bilgilendirmelerle birlikte, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Gecekuşu ve diğer yetkililer, katılımcılara sertifikalarını takdim etti.