Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, büyük bir coşku içinde kutlandı.
Etkinlikler, yerel saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Aydın, Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, çeşitli daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gaziler, şehit aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve diğer vatandaşların katılımıyla düzenlenen çelenk sunumuyla başladı. Ardından etkinlikler, Hüsnü Uğural Stadyumu’nda devam etti.
Stadyumu dolduran yüzlerce Ayvalıklı, etkinlikleri ilgiyle izleyerek bando takımının eşliğiyle saygı duruşu yaptı ve İstiklal Marşı’nı birlikte okudu.
Günün önemi üzerine konuşan Ayvalık İlçe Millî Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı çocuklara böyle kutlu bir gün hediye ettiğini bir kez daha hatırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bahadır’ın ardından, ilçedeki öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Tören resmi geçit ile tamamlandı.
