AEDAŞ'ın Yatırım Programı
Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi için 2026 yılında 650 milyon TL'lik yatırım planını hayata geçiren AEDAŞ, bu kapsamda 94 kilometre yeni şebeke hattı tesis edecek. Ayrıca, bölgenin elektrik altyapısını güçlendirmek amacıyla 2 bin 448 adet demir direk ve 25 trafo kurulacak.
Hedefler ve Yatırımlardan Beklentiler
Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), Gündoğmuş'un zorlu coğrafi şartlarına karşı altyapıyı güçlendirerek, artan enerji talebine yanıt vermeyi hedefliyor. Yıl içinde ilçe genelinde kapsamlı bir yatırım programı gerçekleştirecek olan AEDAŞ, Gündoğmuş merkez başta olmak üzere Kozağacı, Çayırözü, Pembelik, Narağacı, Ortaköy, Balkaya, Eskibağ, Kayabükü ve Köprülü mahallelerini kapsayan çalışmalar yapacak.
Yatırım Süreci ve Bilgilendirme
AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, 14 Nisan Salı günü Gündoğmuş Kaymakamı Dr. Erdal Bilgiç, Gündoğmuş Belediye Başkanı Ali Gülen ve mahalle muhtarları ile yatırım sürecine ilişkin bilgilendirme toplantısı yaptı. Baydar, bölgedeki yatırım çalışmaları ile 94 kilometre uzunluğunda yeni havai şebeke hattı tesis edileceğini belirtti. Ayrıca, enerji verimliliğini artırmak için 25 adet direk tipi trafo ve 4 adet beton köşk dağıtım merkezi kurulacağını açıkladı.
Enerji Verimliliği ve Modernizasyon
Verimli ve tasarruflu enerji sağlamak amacıyla toplam 680 adet modern LED armatür ilçe genelinde devreye alınacak. Baydar, bu yatırım çalışmalarının planlanan proje kapsamında ilk etap olduğunu vurguladı ve kış aylarında enerji kesintilerini en aza indirmek için altyapının güçlendirileceğini ifade etti. Gündoğmuş'un coğrafi şartlarını dikkate alarak yapılan bu çalışmalarla, hizmet kalitesinin artırılmasının hedeflendiği belirtildi.