Antalya'nın Muratpaşa ilçesi, Doğuyaka Mahallesi'nde çıkan orman yangını, elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Yangın, saat 17.00 sıralarında 1207 Sokak'ta başladı. Oluşan büyük tehlike sonucunda bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı TOMA'lar sevk edildi.

Yangına müdahale için mahalle sakinleri de seferber oldu. Vatandaşlar, kovalar, hortumlar ve küreklerle alevlerle mücadele etti. Yangın sırasında evlerinden olan bir kadın ve başka bir mahalle sakini, zararları büyük gözyaşları içinde izledi. Kadın, “Her şeyim gitti. Hiçbir şeyimiz kalmadı” diye acısını dile getirdi.

Yangın, 3 evin tamamen yanmasına, bir kereste deposu ve birçok seranın zarar görmesine yol açtı. Yoğun duman mahalle boyunca yayılırken, etkilenen vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti. Yangın, üç saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı ve bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Antalya'da benzer yangınlar, bölgenin sıcak ve rüzgarlı havası nedeniyle sık sık meydana gelebiliyor. Bu tür olaylar, yerel yönetimlerin ve halkın hazırlıklı olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. İHA'nın haberine göre, yetkililer yangınla ilgili detaylı bir inceleme başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı