Antalya’nın tarihi surları içerisinde yer alan bir oyukta 4 yıldır yaşamını devam ettiren 63 yaşındaki Hüseyin Urlu, sade yaşam tarzı ve hayvanlara olan düşkünlüğüyle dikkat çekiyor. İnsanlardan gördüğü olumsuzlukların etkisiyle sosyalleşmekten uzaklaşarak kedilere yöneldiğini belirten Urlu, “Gideceğimiz yer sadece iki metre toprak ve kefen. Dünya senin olsa bile bunun ne önemi var? Yanımızda bir şey götüremiyoruz” diye konuştu.
Muratpaşa ilçesindeki Kaleiçi Yat Limanı’na yakın falezlerde bulunan bir oyukta, Atatürk’ün tasvirinin yer aldığı Türk bayrağını asan Urlu, sokak kedileriyle hayatını paylaşarak doğal bir yaşam alanı oluşturmuş. Kendi imkanlarıyla yaşamını sürdüren Urlu, burada yemek pişirirken kedilere de barınak olmaya çalışıyor. Kırklareli Demirköy Orman İşletme Müdürlüğü’nde bekçilik yaptığı dönemden bahseden Urlu, insanlardan gördüğü kötü davranışlar nedeniyle yalnız yaşamayı tercih ettiğini ifade etti. “Bazen insanlardan fazlasıyla zarar gördüm, tüm sevgimi hayvanlara yönlendirdim. Kedilere bakıyor, onların yalnız kalmamaları için elimden geleni yapıyorum. Her gün onlara yiyecek alıp, gözleri iltihaplandığında tedavi ediyorum” şeklinde konuştu.
Yaşam tarzından memnun olduğunu dile getiren Urlu, “En güzel yaşam şekli bu. Dünya senin olsa neye yarar? Gideceğimiz yer yalnızca iki metre toprak ve kefen. Hiçbir şey götüremiyoruz, bu önemli” dedi.
Hüseyin Urlu’nun yaşadığı alanın girişine astığı Atatürk’ün resminin bulunduğu Türk bayrağı ise fark yaratıyor. İzmir Marşı’nı seslendirirken “Öksüz yavruları bağrıma bastım” dizesinin kendisi için sahipsiz kedilere olan sevgisini yansıttığını ifade etti. Falezlerde kedileriyle birlikte hayatına devam eden Urlu, ömrü boyunca onların bakımını üstlenmeye kararlı olduğunu vurgulayarak, hayvan sevgisini en içten haliyle yaşatmaya devam ediyor.