Sağanak Nedeniyle Toprak Kayması
Ordu'da etkili olan sağanak yağışlar, Aybastı ilçesindeki otogarda toprak kaymalarına yol açtı. Yerden malzemeler alan görevli, toprak kaymasını fark ederek son anda kaçmayı başardı.
Heyelanlar ve Ulaşım Sorunları
İlde etkili olan bu yağışlar, bazı noktalarda heyelanlar meydana getirdi ve yolların ulaşıma kapalı kalmasına neden oldu. Özellikle yüksek kesimlerde yaşanan yağışların ardından, Aybastı ilçesindeki şehirlerarası otogarın arkasında da toprak kayması yaşandı. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, otobüsün geri manevra yaptığı esnada yerden malzemeler alan görevlinin toprak kaymasını fark ederek kaçtığı anlar yer aldı.
Otobüs Firması Yöneticisi Açıklama Yaptı
Otobüs firmasının yöneticisi Aydın İstek, “Bölgemizde 3-4 gündür süren yağışlar, toprağın sulanmasına neden oldu ve bu durum toprak kaymalarına yol açtı. Bugün İstanbul'dan gelen otobüsü perona çekerken, şoförümüz geri manevra yaptı. Saniyeler sonra burada bir göçük oluştu ve büyük bir facianın önüne geçildi,” dedi.





