Ayvacık'ta Kaçak Göçmen Operasyonu

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda toplam 37 kaçak göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı, Ayvacık açıklarında lastik botta kaçak göçmenlerin olduğu bilgisi üzerine hemen harekete geçti. Sahil Güvenlik Gemisi 'TCSG-61' ve Sahil Güvenlik Botu 'KB-76' ile yapılan müdahale sonucunda, lastik bottaki 20 kaçak göçmen ve beraberlerindeki 17 çocuk ile birlikte toplamda 37 kişi yakalandı.

Olayla ilgili olarak Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan takipler neticesinde ise 2 göçmen kaçakçısı şüpheli de ele geçirildi. Yakalanan kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine (GÖKSEM) teslim edildi.

Kaynak: AJANS