Giresun'un Görele ilçesinde, CHP'li Belediye Başkanı Hasbi Dede'nin sosyal medya üzerinden gündeme gelen taciz iddiaları sonrasında ağır yaralanan 16 yaşındaki kızın durumu ağır. Baba Ahmet Torun, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören kızının yaklaşık 66 saattir yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Kızının sağlık durumunun oldukça kritik olduğunu ifade eden Torun, “Doktorlar, kızımın durumunun ağır olduğunu söylüyor. İlk bilgilere göre beyinde ve boğaz çevresinde kanama ile ödem mevcut. Sol kolunda kırık, kaburgalarında çatlak ve bacağında da kırık var” dedi.
Olay günü yaşananları aktaran Torun, eşinin Görele Belediyesi'nde sosyal hizmetlerde çalıştığını ve bir organizasyon nedeniyle geç geleceğini bildirdiğini belirtti. Kızının, CHP'li belediye başkanının sosyal medya üzerinden gündeme gelmesinin ardından okula gitmediğini ve psikolojisinin bozulduğunu dile getirdi. Torun, “Kızım bu olayların etkisiyle okula gitmiyordu. O akşam annesinin yanına gitmek istediğini söyledi ve saat 22.00 civarında evden çıktı. Yaklaşık yarım saat sonra eşim kazayı bildirdi. O günden beri kızımın yanındayım” diye konuştu.
Kazanın, gündemdeki taciz iddialarıyla bağlantılı olduğunu düşünmediğini ifade eden Torun, “Bu olayın bir tesadüf olduğunu düşünüyorum. Haksızlık yapmak istemem, umarım herhangi bir bağlantı yoktur” dedi. Torun, taciz iddiasına ilişkin yürütülen adli sürece de değinerek, “Tutuksuz yargılama kararı bazı kişilerce beraat olarak algılanıyor. Bu durum üzerimizde baskı oluşturuyor. Hukuk süreci devam ediyor, fazla yorum yapmak istemiyorum. Adalete güveniyorum” şeklinde konuştu. Diğer yandan, Görele Köprüsü üzerindeki kazada, karşı şeride geçmeye çalışan T.T.'ye çarparak yaralanmasına neden olan A.H., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Espiye Cezaevine gönderildi.





