Formula 1 Türkiye Grand Prix Tanıtımı

Formula 1 Türkiye Grand Prix Tanıtım Programı'nda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Burası artık Türkiye'de adrenalinin ve enerjinin merkezi olacak. Müthiş bir başlangıç. Türkiye daha önce yaptığı organizasyonlarla da buna öncü oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlediği lansmanda, İstanbul Park'ın 2027 yılı itibarıyla Formula 1 takvimine dahil edileceği resmi olarak duyuruldu. İstanbul Park'ta gerçekleştirilen basın toplantısında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul'un tekrar Formula 1 takvimine alınmasının Türkiye'ye önemli getiriler sağlayacağını vurguladı.

Bakan Ersoy'un Açıklamaları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'un hem turizm hem de marka değerinin zirveye taşınmasının hedeflendiğini belirtti. Ersoy, “Cumhurbaşkanımızın Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdiği lansman etkinliği, uzun süren bir maratonun bitiş çizgisidir. İstanbul Park 2027 yılından itibaren en az 5 yıl boyunca Formula 1 takvimine dahil olacaktır. Uluslararası araştırmalar, Formula 1 ev sahipliğinin o destinasyona yönelik turizm talebini yüzde 6 artırdığını göstermektedir” dedi.

Daha önce o şehri seçmemiş turistler için Formula 1'in bir tercih sebebi olduğunu belirten Ersoy, “2025 sezonunda Formula 1, 180'den fazla ülkede 827 milyonun üzerinde televizyon izleyicisine ulaşacak” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Formula 1 organizasyonunun her düzenlendiği şehir ve ülkeye yüksek katma değerli bir tanıtım fırsatı sunduğunu da vurguladı.

İstanbul'un Potansiyeli

Bakan Bak, Formula 1'in İstanbul'a pek çok katma değer sağlayacağından ve özellikle gençler açısından önemli bir etkinlik olacağından duyduğu gurur ve heyecanı dile getirdi. Ayrıca, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tüm dünyaya Formula 1'in yeniden İstanbul'a geldiğini ilan etmesiyle müthiş bir coşku ortaya çıktı. Biz Formula 1'de daha önce görev alan herkesi dinleyerek bu yola çıktık” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, İstanbul'un tarihinden kültürüne, doğasından mutfağına kadar birçok özelliğiyle Formula 1'in kaldıraç etkisini en yüksek noktaya taşıyacak potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Sonuç olarak, Formula 1 ile yapılan 5 yıllık sözleşme, bu etkinin sürdürülebilir ve kalıcı olmasını sağlarken, İstanbul'u dünyaya tanıtmak için çeşitli tanıtım faaliyetleri gerçekleştireceklerini açıkladı.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi